‘Akademide Etik’ tartışıldı

Güncelleme Tarihi:

‘Akademide Etik’ tartışıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2015 12:55

İş Etiği Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde düzenlenen ilk sempozyumun konusu ‘Akademide Etik’ oldu. Sempozyumun amacı ise lisansüstü öğrenciler ve genç akademisyenler için farkındalık yaratmak.

Haberin Devamı

Sempozyumda, akademik kariyer ve üretimin farklı aşamaları ile branşlarında karşılaşılan sorunlar mercek altına alındı. İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Etik ve İtibar Derneği (TEİD) işbirliği ile üniversite bünyesinde kurulan İş Etiği Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin düzenlediği ilk etkinlik olan ‘Akademi’de Etik’ sempozyumu, İş Etiği Araştırma ve Uygulama Merkezi Başkanı Prof. Dr. Atilla Eriş’in moderatörlüğünde, İş Etiği Araştırma ve Uygulama Merkezi Yönetim Kurulu Üyeleri Doç. Dr. Itır Erhart ve Prof. Dr. Turgut Tarhanlı, İş Etiği Araştırma ve Uygulama Merkezi Danışman Kurulu Üyesi Prof. Dr. Üstün Ergüder ve Prof. Dr. Hasan Yazıcı’nın konuşmacı olarak katılımıyla gerçekleştirildi. Sempozyumla, lisanüstü öğrenciler ve genç akademisyenler için farkındalık yaratılması amaçlanıyor.

Haberin Devamı

Konuşmacılardan Doç. Dr. Itır Erhart karşılaşılan olaylarda kurumların ve kişilerin ne kadar taraf olup ne kadar tarafsız kalması gerektiği üzerine örnekler verdi. Erhart sunumunda, farklı kimliklerle bu temsilin zorluğuna değinerek konu ile ilgili sorular sorarak katılımcıları düşünmeye sevk etti. Prof. Dr. Turgut Tarhanlı ise, çeşitli araştırma örneklerinden yola çıkarak akademik özgürlük, etik ve bilim politikalarının içeriği ve sınırlarını tartıştı. Prof. Dr. Üstün Ergüder de deneyimlerini aktardığı üniversite yönetiminde etik yaklaşımlar ve karşılaşılan örnekler konulu sunumunda, üniversitelerin çeşitliliğin merkezi olduğunu belirterek, yükseköğretim kurumlarının karşılaştığı en önemli etik sorunun şeffaflık olduğuna dikkat çekti. 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!