2017 DGS sonuçları ÖSYM tarafından ne zaman açıklanacak? DGS puan hesaplama nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

2017 DGS sonuçları ÖSYM tarafından ne zaman açıklanacak DGS puan hesaplama nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2017 10:39

2017 DGS sonuçlarının ÖSYM tarafından ne zaman açıklanacağı binlerce öğrenci tarafından en çok sorgulanan ve araştırılan konulardan biri haline geldi. ÖSYM tarafından dün sabah saatlerinde gerçekleştirilen DGS sınavının ardından öğrenciler merakla sınav sonuç tarihini araştırmaya başladılar. ÖSYM tarafından DGS sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu. Öte yandan DGS puan hesaplamasının nasıl yapılacağını merak eden adaylar araştırmalarını sürdürüyor. Peki, DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? DGS puan hesaplama nasıl yapılır?

Haberin Devamı

2017 DGS sonuçlarının ne zaman açıklanacağı binlerce öğrenci tarafından araştırılan konulardan biri haline geldi. DGS sınavı dün ÖSYM tarafından gerçekleştirildi ve öğrenciler sınav yerlerine yetişmeye çalıştı. ÖSYM tarafından yapılan 15 dakika kuralı öğrencileri erken saatlerde okulların önünde beklemeye dikti. Peki, 2017 DGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

23 Temmuz Pazar günü (bugün) saat 10.00'da gerçekleştirilen sınav 140 dakika sürecek. Sınavda adaylara sayısal ve sözel bölümden oluşan bir yetenek testi uygulanacak. Testte 12 soru yer alacak. Sınava girecek adaylar, sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını araştırıyor. ÖSYM'nin yayımladığı takvime göre 2017 DGS sonuçları 29 Ağustos 2017 tarihinde açıklanacak. Adaylar sınav sonuçlarını, ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr/ internet adresinden öğrenebilecek.

Haberin Devamı

DGS puanları, adayların sınav sonuçlarından hesaplanan sözel ve sayısal standart puanlarının ve ön lisans öğrenimlerinde elde ettikleri akademik not ortalamalarından hesaplanan ön lisans başarı puanlarının (ÖBP) belli katsayılarla çarpılarak toplanmasıyla elde edilecek.

DGS PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Adayların testlerden almış olduğu puanlardan hesaplanan sayısal ve sözel standart puanlar ve ön lisans başarı puanları (ÖBP) kullanılarak adayların yerleştirmede esas alınabilecek DGS puanları hesaplanacaktır.

DGS puanını oluşturacak olan sayısal ve sözel standart puanlar ile Ön Lisans Başarı Puanının ağırlıklarını belirleyen katsayılar Tablo-A’da yer almıştır. Her aday için puanlar, tablodaki katsayılar ile çarpılarak toplanacak ve bulunacak toplam, adayın ilgili DGS puanını oluşturacaktır.

BAKMADAN GEÇME!