19 milyonluk karne sevinci

Güncelleme Tarihi:

19 milyonluk karne sevinci
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2023 07:00

Tüm yurtta okul zilleri dün tatil için çaldı. Okul öncesinden liseye her kademeden yaklaşık 19 milyon öğrenci hem karne almanın hem de yaz tatiline çıkmanın heyecanını yaşadı. Biz de Hürriyet olarak çocukların bu heyecanına tanıklık ettik.

Haberin Devamı

Karne gününü İstanbul’da Ataşehir Şehit Öğretmen Hasan Akan İlkokulu, Bakırköy İlkokulu ve Cumhuriyet Ortaokulu’nda izledik. Öğrenciler karne öncesi tören için okul bahçesinde toplandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından okul yöneticileri öğrencilere tatilde bilgisayar oyunu yerine sokak oyunları oynamalarını, bol bol kitap okumalarını, bayramda aile büyükleri ve akrabaları ziyaret etmelerini öneren konuşmalar yaptı.

SON GÜN HATIRASI

19 milyonluk karne sevinci


Ataşehir’deki törende dans kulübü öğretmeni eşliğinde Barış Manço’nun Kara Sevda şarkısıyla tüm okul dans etti. Karne günü için okula en güzel kıyafetleriyle gelen öğrenciler sadece notlarda değil şıklıkta da yarıştı. 1’inci sınıflarda ilk yıl sonu karnesiyle birlikte ilk yaz tatiline çıkmanın heyecanı vardı. 4’üncü sınıflar ise son kez aynı sıralarda oturdu. Öğretmenlerle anı fotoğrafları çektirildi. Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanı Cihad Demirli de Ataşehir’deki okulda karne dağıttı ve öğrencilere tatilde bol bol kitap okumaları için öneride bulundu.

DEMİRÖREN MTAL’DE İLK KARNE

19 milyonluk karne sevinci



Türkiye’nin en büyük medya grubu bünyesindeki Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde karne heyecanı yaşandı. Eğitim hayatına, 2022-2023 eğitim öğretim yılıyla başlayan lisede öğrenciler karnelerine kavuştu. Türkiye´nin ilk ve tek medya lisesi olan, İngilizce ve Fransızca olmak üzere iki farklı yabancı dilde eğitim veren, teknolojik ve mesleki imkânlarıyla öğrencilerini geleceğe hazırlayan okulda hazırlık sınıfını bitirerek karne heyecanı yaşayan ilk öğrencilerin mutlulukları gözlerinden okunuyordu.

Haberin Devamı

70.383 OKUL TATİLE GİRDİ

19 milyonluk karne sevinci


Haberin Devamı

Türkiye’de bulunan 70 bin 383 okulun tamamında benzer görüntüler yaşanırken Bakırköy İlkokulu ve Cumhuriyet Ortaokulu’nda yaklaşık 1200 öğrenci ilk karnelerine kavuştu. Karneyi alıp tatile koşan öğrenciler gibi veliler de bir yılı geride bırakmanın heyecan ve mutluluğunu yaşıyordu.

DEPREM İLLERİNDE BURUK MUTLULUK

Depremin vurduğu illerde eğitim kademeli olarak başlamıştı. Dün bu illerde de öğrenciler karne alma sevincini kaybettikleri aile bireyleri ve arkadaşları nedeniyle buruk yaşadı. En büyük yıkımın yaşandığı şehirlerden Hatay’da karne alan öğrenciler böyle poz verdi.

KARNEYİ ALAN OTOGARA KOŞTU

19 milyonluk karne sevinci



İstanbul’da 9 günlük Kurban Bayramı tatili öncesinde öğrencilerin de karne almasıyla otogarlar doldu taştı. Bayrampaşa’daki 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nda memleketlerine ve tatil bölgelerine gitmek isteyen aileler yoğunluğa neden oldu. Otobüs firması yetkileri karnelerin de verilmesiyle birlikte çocuklu ailelerden yoğun talep olduğunu ve seferlerin büyük kısmının dolmasından dolayı ek otobüs seferleri koyulacağını söyledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!