Miniklerden geri dönüşüm sergisi

Güncelleme Tarihi:

Miniklerden geri dönüşüm sergisi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2016 10:59

MUĞLA'nın Ortaca ilçesindeki 70'nci Yıl Anaokulu öğrencileri atık malzemelerden tasarladıkları eşya ve kıyafetleri sergiledi.

Haberin Devamı


Ortaca 70'nci Yıl Anaokulu'nda atık malzemelerden oluşan eserler sergilendi. Sergi açılışına Ortaca Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Ortaca Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Haluk Türkoğlu, CHP'li Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Ayhan, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Çevreye duyarlı çocuklar yetiştirerek bu konuya daha çok dikkat çekmek istediklerini söyleyen proje sorumlusu öğretmen Mefkure Dalaman, geri dönüşüm malzemelerinden yapılan elbiseler için bir defile düzenlediklerini belirterek, "Elbiselerimiz pet şişeler, pet bardaklar, poşet çöp atıkları, şişe kapakları gibi dikkat çekici materyallerden hazırlandı" dedi. Ortaca Kaymakamı Fatih Ürkmezer ise, erken yaşta çocukların çevre bilincini, atıkların kullanımını öğrenmesinin çok önemli olduğunu vurguladı. Ürkmezer, çocukların bu yaşta çevre bilincini kavramasının toplumun geleceği açısından büyük önem arz ettiğini dile getirdi.
EKO Okullar Projesi'nin 4 yıldır sürdürüldüğü okulda, öğrencilerin atık materyallerden hazırladığı çeşitli tasarımlar 28 Mayıs'a kadar sergilenecek.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!