Yunanistan Başbakanı Miçotakis duyurdu: Yunan adalarına vize kolaylığı Mart ayında başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Yunanistan Başbakanı Miçotakis duyurdu: Yunan adalarına vize kolaylığı Mart ayında başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2024 11:11

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la 3 kez görüştükten sonra iki ülke arasındaki ilişkiler konusunda daha iyimser olduğunu açıklarken Türk vatandaşlarının Yunan adalarına vizesiz gitmesini sağlayacak anlaşmanın Mart ayında yürürlüğe gireceğini duyurdu

Haberin Devamı

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Yunanistan devlet televizyonu ERT’ye uzun bir röportaj verdi. Açıklamalarında, ABD'den F-35 satın alma süreci, Ankara ile ilişkiler ve Türk vatandaşlarına sağlanan vize kolaylığına da değinen Miçotakis, Yunan-Türk ilişkilerinin yeni dönemi için iyimser olduğunu vurguladı.

F-35 SÜRECİ OLGUNLAŞTI

Hükümetinin jeopolitik olarak ayak izlerini güçlendirdiğini belirten Yunan Başbakan ABD'den F-35 satın alma talebinin artık olgunlaştığını kaydederek "ABD ile ilişkiler ekonomide olduğu kadar jeopolitik alanda etkili. Yunan hükümeti F-35'in satın alınması için bir talepte bulundu ve bunun yakın zamanda Amerikan makamları tarafından onaylanacağına inanıyorum." dedi.

TÜRKİYE'NİN F-16 ALIMINA ENGEL OLMAYIZ

Miçotakis konuşmasında Türkiye'ye F16 satışına atıfta bulunarak, "Savunma ekipmanının başka bir ülkeye satışına bir fren koymayacağız" dedi.

Haberin Devamı

Yunan Başbakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Atina ziyareti ve Türk-Yunan ilişkilerine ilişkin gelen soru üzerine, "Lahey'e gitmeye yakın değiliz ama bir yıl önceki kadar uzakta da değiliz. Türkiye ile saldırgan söylemlerden uzak, iyi ilişkiler içinde olmak ve farklılıklarımızla yaşamayı öğrenmek zorundayız." dedi

Yunanistan Başbakanı Miçotakis duyurdu: Yunan adalarına vize kolaylığı Mart ayında başlıyor

DİKKAT ÇEKEN ERDOĞAN VURGUSU " ÜÇ KEZ GÖRÜŞTÜKTEN SONRA İYİMSERİM"

Türkiye tarafından söylenenler sayesinde geleceğe daha iyimser baktığını vurgulayan Miçotakis, "MEB meselesinin bir anda çözüleceğini düşünüyorum, kırmızı çizgilerimiz var. Saf değilim ancak Erdoğan'la üç kez görüştükten sonra artık bir şeylerin yoluna girdiği konusunda iyimserim." ifadelerini kullandı.

YUNAN ADALARINA VİZE KOLAYLIĞI MARTTA BAŞLIYOR

Açıklamasında Türkiye ve Yunanistan'ın Mülteci-göç alanında daha iyi işbirliği yaptığına dikkat çeken Yunan lider, "Türk vatandaşlarının Yunan adalarına vizesiz seyahat edebilmesi için bir anlaşma imzalamayı başardık.  Önümüzdeki Mart ayından itibaren uygulamaya konacak bir anlaşma" dedi.

Miçotakis Türk vatandaşlarının anlaşmadan hem tüm ilkbahar hem de tüm yaz boyunca faydalanacağını belirtti ve " bu anlaşmanın sürekli olacağına inanıyorum" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!