Yeşillerli Kretschmann: Merkel’den daha iyi kimse yapamaz

Güncelleme Tarihi:

Yeşillerli Kretschmann: Merkel’den daha iyi kimse yapamaz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2016 14:16

Merkel’in yeniden başbakan adayı olmasına Yeşiller’den destek geldi. Yeşiller’in ağır toplarından Baden Württemberg Eyalet Başbakanı Kretschmann, “Bu işi ondan iyi yapacak birini daha tanımıyorum” dedi.

Haberin Devamı

CDU’nun kardeş partisi CSU, mülteci politikasındaki görüş ayrılığı nedeniyle Merkel’in başbakan adaylığına henüz destek vermiyor. Ama Baden Württemberg’in Yeşillerli Eyalet Başbakanı Winfried Kretschmann, Merkel’in yeniden başbakan adayı olmasını istediklerini söyledi. Yeşiller’in ağır topu Kretschmann, ARD’de Maischberger programında Merkel’in görevine devam etmesini istediklerini açıkladı. Merkel’in gelecek yıl yapılacak genel seçimlerde yeniden başbakan adayı olmasının çok iyi olacağını belirten Kretschmann, “Avrupa’nın içinde bulunduğu kriz döneminde bu çok önemli. Ben bu işi ondan daha iyi yapabilecek, başka birini tanımıyorum” dedi.

KOALİSYON FLÖRTÜ

Kretschmann Merkel’in lideri olduğu CDU ile Baden Württemberg Eyaleti’nde koalisyon kurdu. Kretschmann, CDU ile Yeşiller arasında 2017 seçimlerinden sonra federal düzeyde de koalisyondan yana. Merkel bu seçeneğe soğuk bakmıyor. Merkel bir önceki seçimlerde Yeşillerle de müzakere etmiş ancak SPD ile koalisyon kurmuştu.
Merkel ve Kretschmann’ın geçen ağustos ayında Berlin’de birlikte yemek yediği ortaya çıkmış ve ‘koalisyona hazırlık yemeği’ tartışmalarına yol açmıştı.

Haberin Devamı

KARDEŞLER KAVGALI

Başbakan Merkel, Yeşiller’den destek görürken, geçen yıl Macaristan’a yığılan mültecilere kapıları açtığı için kardeş parti CSU ile arası açık. CSU, cuma günü yapacağı kurultayına Merkel’i davet etmedi ve Merkel’e desteğini mülteci alımına sınır konulması şartına bağlıyor. Merkel ise anayasayla bağdaşmayacağı görüşünden hareketle sınıra karşı çıkıyor. CSU, Yeşillerle de koalisyonu istemiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!