Washington Post gazetesi iddia etti... Ukrayna PKK ile Suriye’de Ruslara saldırı planladı

Güncelleme Tarihi:

Washington Post gazetesi iddia etti... Ukrayna PKK ile Suriye’de Ruslara saldırı planladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2023 07:00

AMERİKAN Washington Post (WP) gazetesi, ABD Savunma Bakanlığı’ndan sızdırılan belgelere göre Ukrayna askeri istihbaratının Suriye’de terör örgütü PKK/YPG’nin ana unsur olduğu SDG ile buradaki Rus askerlerine gizli saldırı planı yaptığını yazdı.

Haberin Devamı

PKK/YPG TALEPLERİ

İddiaya göre, geçen sonbahardan itibaren Rusya’nın Suriye’deki çıkarlarına yönelik insansız hava aracıyla saldırı düzenlenmesine dair planlamalar yapıldı. Rusya’nın saldırıları altında olan Ukrayna böylece Moskova’nın odağını Suriye’ye çekip dikkatini dağıtmayı hedefliyordu. PKK/YPG ise askeri eğitim, hava savunma sistemi, Ukraynalılara desteğinin gizli kalması ve Ruslara, SDG’nin kontrolündeki bölgelerde ateş açılmaması şartlarını getirdi.

TÜRKİYE İDDİASI

WP’ye göre planlardan haberdar olan Türk yetkililer, Ukrayna’ya böyle bir saldırı için Suriyeli muhaliflerin kontrolündeki toprakların kullanılmaması uyarısında bulundu. Ukrayna lideri Volodimir Zelenski’nin geçen aralık ayında bu planı rafa kaldırdığı belirtildi. Zelenski’nin bu kararında ABD’nin baskısı, Ukrayna’nın İHA tedariğinin sınırlı olması, bu tür saldırıların etkili olup olmayacağı gibi sebeplerden kaynaklanmış olabileceği iddia edildi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!