Vatikan'dan 'Ak Saray' açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Vatikandan Ak Saray açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2014 17:03

Ay sonunda Türkiye'ye bir ziyarette bulunacak olan Papa Françesko'nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bir araya gelecek olmasının yol açtığı tartışmalara Vatikan'dan cevap geldi.

Haberin Devamı

Mimarlar Odası Ankara Şubesi yöneticileri, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın ilk yabancı konuğu olacak olan Papa’ya bir mektup yazarak, kaçak olduğu gerekçesiyle bu davete katılmama çağrısında bulunmuştu. Vatikan Sözcüsü Peder Federico Lombardi, Doğan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamayla, bu tartışmalara son noktayı koydu.

Söz konusu tartışmalardan haberdar olduğunu ifade eden Lombardi, "Papa, görüşme için Türk yetkililer nereyi belirlediyse oraya gidecek. Yani nereye gitmesi gerekiyorsa oraya gidecek. Bunun üzerine söylenecek bir söz yok" diyerek, ziyaretin iptal edilmeyeceğini dile getirdi.

Katolik cemaatinin ruhani lideri ve Vatikan Şehir Devleti Başkanı Papa Françesko'nun, 28-30 Kasım tarihleri arasında Türkiye'ye gerçekleştireceği ziyaretinin ilk durağı Anıtkabir olacak.

Haberin Devamı

Daha sonra sırasıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile de görüşecek olan Papa, İstanbul'da ise Ayasofya Müzesi, Sultanahmet Camii, Saint Espirit (Kutsal Ruh) Kilisesi ve Fener Rum Patrikhanesi'ni ziyaret edecek.

Fener Rum Patriği Bartholomeos ile ikili bir görüşme de gerçekleştirecek olan Papa, Ortodoks Kilisesi'nin kurucusu olan Aziz Andrea Yortusu nedeniyle düzenlenecek olan ayine de katılacak.

BAKMADAN GEÇME!