Time'a 'Feminist' tepkisi

Güncelleme Tarihi:

Timea Feminist tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2014 17:47

Amerikan dergisi Time'ın "2015'te hangi kelime yasaklanmalı" anketinde "feminist" kelimesine de yer vermesi tepkilere neden oldu.

Haberin Devamı

Derginin bu yıl dördüncüsünü düzenlediği ankette "feminist" dahil 15 kelime yer alıyor. Adaylar arasında "feminist" kelimesinin açık ara önde gittiği anketin kesin sonuçları 19 Kasım'da açıklanacak.

Time'ın bundan önceki anketlerinde okuyucular "OMG" (Oh my God / Aman Tanrım), "YOLO" (You Only Live Once / Sadece bir kez dünyaya geliyorsun) ve "twerk" (R&B ve hiphop müzikle özdeşleşen bir dans) kelimelerinin bir daha kullanılmamasını istemişti.

Ünlü dergi, “feminist” kelimesinin neden ankette yer aldığını ise şöyle açıkladı:

“Feminizmin kendisiyle ilgili bir sorununuz yok Ama bu ne zaman her ünlünün, sanki bir siyasetçiymiş de partisini açıklaması gerekiyormuş gibi, konuya ilişkin duruşunu açıklamak zorunda olduğu bir şey haline geldi? Bu konunun üzerinde duralım ve sanki bir Susan B. Anthony (kadınların seçme seçilme hakkı mücadelesinin öncü isimlerinden) yürüyüşündeymiş gibi bu etiketi konfeti gibi etrafa saçmaktan vazgeçelim”.

Haberin Devamı

Timea Feminist tepkisi

ABD'li ünlü şarkıcı Beyonce, MTV Video ve Müzik Ödülleri'nde, sahneye arkasında dev bir 'FEMİNİST' yazısıyla çıkmıştı.

"SALAKÇA"

Sosyal medyada büyük tepki gören bu tercihi, ABD basını da sert dille eleştirdi.

Washington Post, "Time dergisinin salakça teklifi" başlığını atarken; E! Online da, "Bu 'feminist' kelimesine neden her zamankinden fazla ihtiyacımız olduğunu ispatlıyor" manşetini attı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!