Tatar’la 3’lü görüşme isteği... Rum lider Guterres’e mektup yazdı

Güncelleme Tarihi:

Tatar’la 3’lü görüşme isteği... Rum lider Guterres’e mektup yazdı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2023 07:00

Kıbrıs Rum yönetimi lideri Hristodulidis, BM Genel Sekreteri Guterres’e mektup yazarak, BM Genel Kurulu'nun açılışında KKTC Cumhurbaşkanı Tatar’la 3’lü görüşme ayarlamasını istedi.

Haberin Devamı

Kıbrıs Rum yönetimi lideri Nikos Hristodulidis, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’e mektup yazarak, önümüzdeki hafta BM Genel Kurulu açılışının yapılacağı New York’ta KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’la 3’lü görüşme ayarlamasını istedi. Guterres’in gündeminde ise, Türk ve Rum liderlerle ayrı ayrı görüşme bulunuyor.

FEDERASYON ARAYIŞI

Rum lider Hristodulidis, 2017’de çöken Kıbrıs müzakerelerinin kendi istedikleri gibi bırakıldığı yerden ve federasyon temelinde yeniden başlaması için büyük gayret gösteriyor. İsviçre’de bırakılan yerin Rumlar açısından ‘sıfır asker, sıfır garanti’ anlamına geldiğini ifade eden KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ise Türkiye’nin askeri varlığı ve garantörlüğünden vazgeçmeyeceklerini belirterek, federasyon müzakerelerinin bittiğini ve Kıbrıs Türkleri’nin Rumlarla eşit egemenliğinin tanınması halinde masaya oturacağını belirtiyor.

Haberin Devamı

SÜRPRİZ ZİRVE OLABİLİR

Genel Sekreter Guterres ile 22 Eylül’de New York’ta ikili görüşme yapacağını açıklayan Rum lider Nikos Hristodulidis, mektupta müzakerelerle ilgili bir özel temsilci ataması talebinde bulunduğunu da kaydetti. Rum medyası ise Guterres-Tatar-Hristodulidis 3’lü görüşmesinin, önceden ilan edilmeden liderler New York’tayken yapılabileceğini ileri sürdü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!