Son dakika: Rusya-Ukrayna arasındaki 3'ncü tur müzakere sona erdi! İlk açıklama geldi

Güncelleme Tarihi:

Son dakika: Rusya-Ukrayna arasındaki 3ncü tur müzakere sona erdi İlk açıklama geldi
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2022 21:25

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin 12'nci gününde, Belarus sınırında düzenlenen müzakerelerin 3'üncü turu sona erdi. Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Mihaylo Podolyak, müzakerelerde insani yardım koridorlarının lojistiğini iyileştirmede küçük ama olumlu gelişmeler olduğunu açıkladı. Rusya heyetine başkanlık eden Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Vladimir Medinski ise müzakerelerde beklenen sonucunun çıkmadığını ve insani koridorların yarın tekrar açılacağını söyledi.

Haberin Devamı

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Mihaylo Podolyak, Rusya ile Ukrayna heyetleri arasındaki üçüncü tur görüşmelerin sona erdiğini duyurdu.


"KÜÇÜK AMA OLUMLU GELİŞMELER VAR"

Video mesajında Podolyak, müzakerelerde insani yardım koridorlarının lojistiğini iyileştirmede küçük ama olumlu gelişmeler olduğunu açıkladı. Müzakere heyetinde Ukrayna'yı temsil eden Podolyak, görüşmelerin durumu önemli ölçüde düzeltecek bir sonuca varmadığını aktardı. Öte yandan Podolyak, heyetler arasındaki ateşkes görüşmelerinin süreceğini ifade etti.

RUSYA'DAN PEŞ PEŞE AÇIKLAMALAR

Rusya heyetine başkanlık eden Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Vladimir Medinski ise, “Müzakerelerde beklediğimiz sonuç çıkmadı. Ancak bir dahaki sefere daha önemli adımlar atabileceğimize inanıyoruz. Müzakereler devam edecek” ifadelerini kullanarak, insani koridorların yarın tekrar açılacağını açıkladı.

Son dakika: Rusya-Ukrayna arasındaki 3ncü tur müzakere sona erdi İlk açıklama geldi

"GÖRÜŞMELER KOLAY OLMAYACAK"

Haberin Devamı

Rusya heyetinin üyesi Rus milletvekili Leonid Slutskiy görüşme sonrası yaptığı açıklamada, “Görüşmelere gerçekten hızlı bir şekilde devam edilecek. Sonraki adımda, bir adım sonra nihai sonuç alınacağı yanılsamasına kapılmıyoruz. Bu, oldukça zor ve tutarlı bir çalışma olacak. Meslektaşlarımızın hemen bizimkine yakın bir konum alacağını ve hemen bunu kusursuz bir şekilde uygulayacağımızı ummuyoruz. Görüşmeler kolay olmayacak” ifadesini kullandı.

Müzakerelerde Rus heyetine Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Müşaviri Vladimir Medinski, Ukrayna heyetine ise Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Mihail Podolyak başkanlık ediyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!