Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan peş peşe kritik temaslar

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2023 14:55

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile telefon görüşmesinde iki ülke arasında atılan güven artırıcı adımların önümüzdeki dönemde de sürmesi gerektiğini ifade etti Erdoğan daha sonra Almanya Başbakanı Scholz ile telefonda görüştü. Görüşmede Rusya'da yaşanan son gelişmeler ele alındı. Erdoğan, Scholz'la görüşmesinde İsveç’te PKK/PYD/YPG yanlılarının terör örgütlerine insan devşirme ve finans teminine devam etmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Erdoğan görüşmede iki ülke arasında atılan güven artırıcı adımların önümüzdeki dönemde de sürmesi gerektiğini ifade etti.

Erdoğan daha sonra Almanya Şansölyesi Scholz'la telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede Rusya'da yaşanan son gelişmeler ele alındı.

Erdoğan, Scholz'la görüşmesinde İsveç’te PKK/PYD/YPG yanlılarının terör örgütlerine insan devşirme ve finans teminine devam etmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti

TÜRKİYE YASANIN UYGULANMASINI BEKLİYOR

İsveç'in aksine Türkiye'nin taleplerini yerine getiren Finlandiya NATO'ya üye olurken İsveç'in bu tutumu değişmeye başladı.

İsveç sonunda terör örgütü destekçilerine hapis cezası öngören yasaya onay verdi. 1 Haziran'da yürürlüğe giren yasa ile terör örgütünün faaliyetlerini teşvik eden, güçlendiren veya destekleyenlere en fazla 4 yıl hapis cezası verilmenin önü açıldı.

Haberin Devamı

Yasa ile Türkiye'nin taleplerini yerine getirdiğini belirten İsveç gözünü 11-12 Temmuz tarihlerinde Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta gerçekleşecek NATO zirvesine dikmiş durumda. Ancak Türkiye yasanın etkin bir şekilde uygulanmasını bekliyor.

Haberin Devamı

ERDOĞAN'DAN LİDERLERE BAYRAM TEBRİĞİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, liderler karşılıklı olarak bayramın Türk Dünyası, İslam Âlemi başta olmak üzere tüm insanlığa huzur ve bereket getirmesi temennisinde bulundular.

Erdoğan Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'le de bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, liderler karşılıklı olarak bayramın Türk Dünyası ve İslam Âlemi başta olmak üzere tüm insanlığa barış, huzur ve bereket getirmesi temennisinde bulundular.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Başbakan Ünal Üstel ile telefonda görüştü. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Görüşmede, karşılıklı olarak bayramın Türk dünyası, İslam alemi başta olmak üzere tüm insanlığa barış, huzur ve bereket getirmesi temennisinde bulundu" denildi. Başbakan Ünal Üstal ile görüşmeye ilişkin ise "Görüşmede, karşılıklı olarak bayramın Türk dünyası, İslam alemi başta olmak üzere tüm insanlığa barış, huzur ve bereket getirmesi temennisinde bulunuldu" ifadeleri kaydedildi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud'la bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede liderler, karşılıklı olarak bayramın İslam alemi başta olmak üzere tüm insanlığa barış, huzur ve bereket getirmesi temennisinde bulundular. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Somali'de siyasi uzlaşının ve huzur ortamının tesisi amacıyla sergilenen kapsayıcı süreci yakından takip ettiğini belirterek, “Sizlere desteğimiz sürecektir” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun'la bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
Görüşmede liderler, karşılıklı olarak bayramın İslam alemi başta olmak üzere tüm insanlığa barış, huzur ve bereket getirmesi temennisinde bulundular. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyinin son toplantısında alınan kararları hayata geçirmeye yönelik süreci yakından takip ettiğini belirterek, “Sizlere desteğimiz sürecektir” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Muhammed bin Zayed Al Nahyan ile de bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, liderler karşılıklı olarak bayramın İslam Âlemi başta olmak üzere tüm insanlığa barış, huzur ve bereket getirmesi temennisinde bulundular.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev'le telefonda görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abay bölgesinde meydana gelen orman yangınları nedeniyle üzüntülerini dile getirerek, Türkiye’nin bölgede yapılacak çalışmalar konusunda gereken desteği vermeye hazır olduğunu ifade etti. Görüşmede iki lider, bayramın İslam alemi başta olmak üzere tüm insanlığa barış, huzur ve bereket getirmesi temennisinde bulundular.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!