Partiler koalisyona hevesli değil mi?

Güncelleme Tarihi:

Partiler koalisyona hevesli değil mi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2017 15:55

Almanya Başbakanı Merkel, siyasi partilerin bugün yapacağı nihai toplantıda koalisyon hükümeti kurulması için anlaşmaya varılacağına inandığını söyledi. Merkel, “Hepimizin çok farklı pozisyonları var. Eğer sonuç alırsak - alacağımıza inanıyorum - bugünkü görüşmelerin sonunda olumlu bir sonuç çıkabilir. Ama zor bir iş olacak” dedi.

Haberin Devamı

ANCAK Merkel’in siyasi müttefikleri, nihai görüşmelerden önce yaptıkları açıklamalarda, koalisyon kurmak için her bedeli ödemeye hazır olmadıklarını söylediler. Bugünkü görüşmeler, istediği üçlü koalisyonu kuramazsa, 12 yıllık iktidarına veda etmek zorunda kalabilecek olan Merkel için büyük önem taşıyor. Merkel, partisi CDU, iş dünyasını destekleyen FDP ve çevreci Yeşiller ile üçlü koalisyon kurmaya çalışıyor. Alman siyasetinde şimdiye kadar hiç denenmemiş olan bu formül tutarsa, Merkel iktidarda dördüncü dönemine başlayacak.
CSU’nun önde gelen üyelerinden Joachim Herrmann, “Bütün farklılıkları, bütün görüş ayrılıklarını giderebilecek miyiz, bilmiyorum” dedi. CDU üyesi Jens Spahn da, “Bedeli ne olursa olsun mutlaka bir koalisyon kurulacak diye bir şey yok” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!