Mülteci kampı kim vurduya gitti

Güncelleme Tarihi:

Mülteci kampı kim vurduya gitti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2016 20:09

Türkiye sınırına yakın mülteci kampına düzenlenen saldırıda kadın ve çocukların bulunduğu en az 28 sivil öldü. Taraflar birbirini suçladı.

Haberin Devamı

SURİYE’nin İdlib vilayetinde Türkiye sınırına yakın bir mülteci kampının önceki gün bombalanması sonucu 28 sivil öldü, 50 kişi de yaralandı. Ölenler arasında çocuklar da var. BM İnsan Hakları Şefi Zeid Ra’ad el Hüseyin, saldırıların kimin düzenlediğinin henüz kesinleşmediğini ancak ilk haberlerin Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad yönetimini işaret ettiğini söyledi. Hüseyin, “Çadır yerleşimler birkaç haftadır buradaydı ve havadan açıkça görüldüler. Bu cani saldırıların kaza olması çok düşük bir ihtimal. Daha çok kasten yapılmış gibi gözüyor ve bu bir savaş suçu” ifadelerini kullandı.

ŞAM: BİZ YAPMADIK

Suriye hükümeti ise İdlib’te Sarmada kasabasının yakınlarındaki kampa yönelik saldırıyla bir ilgileri olmadığını savundu. Suriye resmi haber ajansı SANA tarafından duyurulan Suriye Genelkurmay Başkanlığı’nın açıklamasında “Bazı medya kuruluşları tarafından servis edilen Suriye hava kuvvetlerinin İdlib kırsalında bir mülteci kampını hedef aldığı haberleri tamamen temelsizdir. Bazı terör örgütlerinin, yabancı tarafların direktifleriyle, çok sayıda sivil can kaybına neden olmak ve Suriye ordusunu suçlamak için kasten sivil hedefleri vurmaya başladığı yönünde kesin bilgimiz var” denildi. Şam yönetiminin ardından Rusya’dan da açıklama geldi. Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Igor Konaşenkov, vurulan Suriye mülteci kampının üzerinde herhangi bir Rus savaş uçağının ya da insansız hava aracının uçmadığını açıkladı. Konaşenkov, kampı El Kaide’nin Suriye kolu El Nusra Cephesi’nin kasten ya da kazayla vurmuş olabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

167 BİN CAN KAYBI

Uluslararası Stratejik Araştırmalar Enstitüsü’nün araştırmasına göre dünya çapında geçen yıl silahlı çatışmaların yaşandığı bölgelerde 167 bin kişi hayatını kaybetti. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!