Son dakika: İran'da peş peşe depremler! Van'dan da hissedildi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2023 21:31

AFAD verilerine göre merkez üssü İran olan 5.8 ve 4.3 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Bu iki depremin ardından 1 saat arayla 3.7 büyüklüğünde 2 deprem daha yaşandı.

Haberin Devamı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın verilerine göre İran'ın Batı Azerbaycan Eyaleti'nde bulunan Khoy kentinde 5.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 6 kilometre derinliğinde oluşan deprem Van'dan da hissedildi. 

SAATLER SONRA 2. DEPREM

İlk depremden yaklaşık 2 saat sonra ise yine aynı bölgede 4.3 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. İkinci deprem ise yerin 7 kilometre derinliğinde oluştu. Her iki deprem de Van'ın Başkale ilçesine 45 kilometre uzaklıkta oldu. 

ARTÇI SARSINTILAR DEVAM EDİYOR

Peş peşe yaşanan depremlerin ardından saat 01.30 ve 02.27'de her ikisi de 3.7 büyüklüğünde olan iki deprem daha yaşandı. Depremler yine yerin 7 kilometre derinliğinde meydana geldi. 

AFAD BAŞKANI SEZER: ÜLKEMİZDE OLUMSUZ BİR DURUM YOKTUR

Van'da da hissedilen depremin ardından Twitter'dan açıklama yapan AFAD Başkanı Yunus Sezer "Geçmiş olsun Van… Azerbaycan İran sınırında meydana gelen ve Başkale ilçemizde de hissedilen 5,8 büyüklüğündeki deprem sonrası çok şükür Ülkemizde olumsuz bir durum yoktur. İlgili tüm Ekiplerimiz alan taramalarına devam etmektedir" ifadelerini kullandı. 

Haberin Devamı

Van Valiliği'nden yapılan açıklamada ise "Merkez üssü İran'ın Khoy kenti olan 5.8 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. İlimizde de hissedilen depremde ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı bulunmamaktadır. Bölgede Jandarma, AFAD ve ilgili kamu kurumlarımız tarafından tarama faaliyetleri sürüyor" denildi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!