‘Göçmenler Fransa için bir fırsattır’

Güncelleme Tarihi:

‘Göçmenler Fransa için bir fırsattır’
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2017 09:46

Nobel ekonomi ödüllü 25 uzman, Fransa’da cumhurbaşkanı adaylarından aşırı sağcı parti Milli Cephe’nin lideri Marine Le Pen’in programının tehlikelerini anlatan ve Le Monde gazetesinde yayınlanan metni imzaladı.

Haberin Devamı

NOBELLİ uzmanlara göre Avrupa Birliği ve göç, ekonomik gelişim için önemli bir yere sahip. Marine Le Pen’in ‘Anti-Avrupa’ ve ‘korumacılık’ programını tehlikeli bulduklarını ifade eden aydınlar, farklı iktisadi görüşlere sahip kişilerle ortak fikirlerde buluştuklarını ve Marine Le Pen gibi bazılarının programında bulunan Avrupa karşıtı politikanın tehlikeleri hakkında uyarıda bulundu. İmzalayan Nobelliler arasında Le Pen’in sıkça alıntı yaptığı ABD’li Joseph Stiglitz de var.

ÜLKENİN DENGESİ BOZULUR

İktisadi ve siyasi istikrarı sağlayan Avrupa ortak çalışmalarına karşı olmanın Fransa’nın iktisadi dengesini bozacağını ifade eden Nobelli ekonomistler, bunun diğer ülkeler için de zararlı olacağını vurguladı. Ayrıca Euro Bölgesi’nden çıkmanın da zararlarından bahseden ekonomistler, Le Pen’in karşı olduğu göçmenlerin de aslında ülke için bir fırsat olduğunu kaydetti.
Le Pen’in eleştirisinin yapıldığı yazılı metinde diğer cumhurbaşkanı adaylarının ismi yer almasa da aynı politikayı güden siyasetçilere uyarıda bulunuldu.

BAKMADAN GEÇME!