Erdoğan: Bizim Genelkurmay Başkanımız ‘Kanıt benim’ dedi

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan: Bizim Genelkurmay  Başkanımız ‘Kanıt benim’ dedi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2016 23:53

Al Jazeera’ya demeç veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “ABD Genelkurmay Başkanı bize gelince sordu, ‘Elinizde bu adamın parlamento bombalatan kişi olduğunu kanıtlayan bir belge var mı?’ Bizim Genelkurmay Başkanımız da ‘Kanıt benim’ dedi” diye konuştu.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün Katar merkezli Al Jazeera Arapça kanalına verdiği demeçte, “ABD’nin bizi anlayacağını umuyoruz. ABD Genelkurmay Başkanı bize gelince sordu, ‘Elinizde bu adamın parlamento bombalatan kişi olduğunu kanıtlayan bir belge var mı?’ Bizim Genelkurmay Başkanımız da ‘Kanıt benim’ dedi” diye konuştu. Erdoğan, “Soruşturmalar devam ediyor, onların bağlantılarını tespit ediyoruz. Nitekim de ahtapot gibi şebeke kurmuşlar. 20 günde ya da bir ayda temizlenecek değiller bu uzun vadeli bir iştir. Onların köklerini kazacağız. Devleti sıfırdan kuracağız. Güvenlik güçlerimizi temizleyeceğiz. Bu yöndeki çalışmaları destekliyoruz. Şu an güçlü bir siyasi irade var. Hepsini temizleyeceğiz. İntikam değil adalet çerçevesinde bu temizlemeyi yapacağız” dedi.

 

Haberin Devamı

‘ONLAR SAMİMİ DEĞİL’

 

Darbe girişimi sonrası müttefik ülkelerin yaklaşımlarından rahatsız olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Darbeye tam manasıyla karşı olduklarını göstermediler. Bize geçmiş olsun dediler ancak daha sonra bize çok tuhaf şeyler söylediler. Hâkim, savcı attık diye bizi yargılamaya, hesap sormaya başladılar. Önce ne olduğunu anlamaya çalışmanız lazım. Bu darbeye karışan asker, hâkim, savcı ve öğretmen yok mu? Olayın ne olduğunu anlamadan bizi eleştirmeye hakkın yok. Bizi yargılamak istiyorlar. Onlar samimi değil. Sadece Kazakistan lideri bizi burada ziyaret etti. Sadece Katar Dışişleri Bakanı buraya geldi. Katar Emiri’nin babası da geldi sağ olsun, Emir’in annesi de bizi çok aradı” diye konuştu. 

 

‘TUTARLI OLUN’

 

Erdoğan, “Londra merkezli Af Örgütü bizi eleştiriyor. Neden bunu tutukluyorsunuz, neden şunu yargılıyorsunuz. Ben ‘Haddinizi bilin’ diyorum. Adil olun, tutarlı olun. Halk tarafından seçilmiş bir hükümete karşı darbe affedilemez. Bu darbeye karşı sessiz kalanlar, totaliter sistemi demokrasi sistemine tercih edenlerdir. Bu planları bozan halkımı alnından öpüyorum. Tüm dünyaya ders vereceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!