Enerji savaşında Berlin, Moskova’ya rest çekti

Güncelleme Tarihi:

Enerji savaşında Berlin, Moskova’ya rest çekti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2022 07:00

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, “Rusya, enerjide güvenilir ortak olmaktan çıkmıştır” açıklamasıyla yakında tüm enerji alımlarını durduracaklarını duyurdu.

Haberin Devamı

Rus Gazprom şirketinin “Kuzey Akım” doğalgaz boru hattı üzerinden Almanya’ya gaz sevkıyatını iki gün önce tamamen durdurması üzerine bu durumu şantaj olarak tanımlayan Scholz, “Rusya son davranışıyla Almanya’nın enerji kaynaklarında güvenilir ortak olmaktan çıkmıştır. Almanya, Aralık 2022’den itibaren Rusya’dan tüm doğalgaz alımlarını sonlandıracak. Bedeli ne denli ağır olursa olsun alternatif ve güvenilir kaynaklara yöneleceğiz” şeklinde açıklama yaptı.

 

‘SIFIR NÜKLEER’DEN DÖNÜŞ

Doğalgaz alımlarında büyük ölçüde Rusya’ya bağlı olan Almanya, önümüzdeki kış büyük bir enerji krizi yaşamamak için önlem almaya çalışıyor. Scholz’un sözlerinin ardından Ekonomi Bakanı Robert Habeck, 2011 yılında dönemin Şansölyesi Angela Merkel’in ilan ettiği sıfır nükleer politikasının askıya alınması anlamına gelen bir açıklama yaptı. Hükümetin nükleer karşıtı ortağı Yeşiller partili Habeck, “ülkede açık kalan üç nükleer santraldan ikisinin her ihtimale karşı 2023 Nisan ortasına kadar kullanabilir durumda kalacağını” belirtti. Angela Merkel, Japonya’daki Fukuşima nükleer felaketinin ardından atom enerjisini tamamen bırakma yönünde karar almış, ülkedeki 6 santraldan 3’ü kapatılmıştı.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!