En büyük bayram Berlin’de kutlandı

Güncelleme Tarihi:

En büyük bayram Berlin’de kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2016 11:33

Berlin Başkonsolosu Başar Şen ile eşi Birgit Şen, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 93. yıl dönümü vesilesiyle bir resepsiyon verdi.

Haberin Devamı

BERLİN büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Berlin Elçi Müsteşarı Ufuk Gezer, Türk sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda davetlinin katıldığı resepsiyonda önce şehitler için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Ardından piyanonun başına geçen Birgit Şen, İstiklal Marşı’nı çaldı, salondakiler eşlik etti.

En büyük bayram Berlin’de kutlandı

GELECEĞE GÜVENLE BAKAN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajının okunmasından sonra bir konuşma yapan Başkonsolos Başar Şen, şunları söyledi: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde tüm çaresizliklere rağmen İstiklal Savaşı'nda zafere ulaşılmıştır. Atatürk, cumhuriyeti, millete güvenen, geleceğe güvenle bakan ve şevkle çalışan bir nesle armağan etmiştir. Cumhuriyetin temelinde Türk milletinin onurlu duruşu, vatan sevgisi, egemenlik ve bağımsızlık ilkesi vardır. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Cumhuriyetin kurulması için canını feda eden tüm aziz şehitleri, İstiklal Savaşı’nda canını ortaya koyan ve 93 yıllık Cumhuriyete katkı sağlamış herkesi derin bir minnetle anıyorum.”

Haberin Devamı

İKİ ÜLKEYİ BİRBİRİNE YAKLAŞTIRIYORSUNUZ

“Zor koşularda başlayan Cumhuriyet, 93 yılda genç iş gücü, rekabetçi ekonomik gücü, dinamik özel sektörü ve iletişim telekomünikasyon alt yapısıyla dünyanın en güçlü 16’ncı ekonomisi olarak ortaya çıkmıştır. Hiç kuşku yoktur ki, Türkiye her türlü engellemelere rağmen çağdaş seviyeye ulaşma yolunda ilerleyecektir. Türk milletinin tarihi yolculuğu devam edecektir. Türk-Alman ilişkileri çalkantılı bir dönemden geçiyor. Ancak bu, Avrupa'nın iki büyük devleti için geçici bir durumdur. Geçici olmalıdır. İki ülke yoğun ekonomik bağlılık içinde. Burada Almanya’yı vatan seçen sizler, Türkiye ile Almanya arasında özel bir bağsınız. İki ülkeyi birbirine yaklaştırıyorsunuz. Almanya'da yaşayan 3 milyona yakın insanımız iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlenmesi için önemli bir işleve sahiptir. Kimliğini, kültürünü ve inançlarını koruyarak, çalışkan başarılı birer bireylersiniz. Almanya'ya her alanda renk katarak Türk-Alman dostluğunun ilerlemesine katkı sağlıyorsunuz.”

Haberin Devamı

En büyük bayram Berlin’de kutlandı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!