Hannover’de Cumhuriyet coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Hannover’de Cumhuriyet coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2016 12:03

HANNOVER Belediye Sarayında Başkonsolos Mehmet Günay’ın ev sahipliğinde Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu düzenlendi. Resepsiyona, Eyalet Meclis Başkan Yardımcısı Klaus–Peter Bachmann, Sosyal İşler Bakanı Cornelia Rundt, Uyum Sorumlusu Doris Köpf, Hannover Belediye Başkanı Thomas Hermann, fahri konsoloslar ve çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Başkonsolos Mehmet Günay, resepsiyonda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın burada hak ettikleri yere gelebilmeleri, ancak eğitimli bir toplum oluşturabilmelerinden geçmektedir. Almanca ve Türkçeyi iyi kullanabilen eğitimli gençlerimiz, her iki toplum için de kazanımdır. Alman toplumu ve diğer uluslarla iyi ilişkiler kurmanız, huzur içinde birlik ve beraberlik içinde yaşamanız, temel gayeniz olmalı. 93. yılını kutladığımız Cumhuriyetin kurulmasında emeği geçen başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimize rahmet diliyorum. Ayrıca 15 Temmuz’da vatan için canlarını veren tüm şehitlere de rahmet diliyor, şükranlarımı sunuyorum.”
Belediye Başkanı Thomas Hermann ve Sosyal İşler Bakanı Cornelia Rundt da Türkiye’deki tutuklamalara, özellikle de Cumhuriyet gazetesine yapılan baskılara değinerek, demokrasi hedefinden şaşılmaması ve gazetecilerin görevlerinden dolayı tuutuklanmamaları gerektiğini söylediler.

Haberin Devamı

Hannover’de Cumhuriyet coşkusu

KONSOLOSLUK ÇALIŞANINA SALDIRDILAR

Hannover’de düzenlenen resepsiyon, terör örgütü sempatizanları tarafından protesto edildi. Belediye Sarayı’na girmeye çalışan grubu polis müdahale ederek uzaklaştırdı. Resepsiyona gelen bir konsolosluk çalışanı ise kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından Belediye Sarayı’nın yakınlarında saldırıya uğradı. Görgü tanığının verdiği ifade ve olay yeri kameralarının incelenmesinin ardından net açıklama yapılacağı bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!