DSÖ, Yunanistan'daki AIDS raporu için özür diledi

Güncelleme Tarihi:

DSÖ, Yunanistandaki AIDS raporu için özür diledi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2013 10:49

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Yunanistan'da yeni ortaya çıkan AIDS vakalarının yarısının, kişilerin kendisine HIV virüsü enjekte etmesi yoluyla gerçekleştiği şeklindeki rapor için özür diledi. Ancak bu özür, Yunanistan'da hala bazı insanların kendisine HIV enjekte ettiği gerçeğini değiştirmiyor.

Haberin Devamı

DSÖ Avrupa ofisi tarafından yayımlanan bir raporda, Yunanistan'daki AIDS vakalarının yarısının kişilerin kendisine HIV virüsü enjekte etmesi yüzünden ortaya çıktığı iddia edilmişti.

DSÖ bu haberlerin ortaya çıkmasından sonra gazetecilerin bilgi almak üzere kendilerine ulaştığını ve bu sayede bir hatanın farkına vardıklarını açıkladı. DSÖ adına konuşan Gregory Hartl "Bu büyük bir yazım hatası. DSÖ olarak bundan özür diliyoruz" dedi.

Ancak bu özrü, Yunanistan'da halkın ekonomik zorluklarla baş edebilmek uğruna kendine HIV virüsü enjekte ettiği gerçeğini değiştirmiyor. Zira DSÖ tarafından dün yapılan düzeltmede, Yunanistan'daki "birkaç" AIDS vakasının kasıtlı olarak bulaştırılmış vakalar olduğu belirtildi.

Dün çıkan haberlerde Lancet isimli bir tıp dergisinde yer alan DSÖ raporunda, ülkede karşılaşılan yeni AUDS vakalarının neredeyse yarısının, kişinin kendisi tarafından HIV enjekte edilmesiyle ortaya çıktığı öne sürülmüştü. İnsanların bu ürkütücü yola başvurma nedeni ise aylık 950 dolara kadar çıkan sağlık yardımından faydalanabilmek olduğu iddia edilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!