Danimarka'dan Kur'an-ı Kerim'e yönelik çirkin saldırılara karşı yasa tasarısı

Güncelleme Tarihi:

Danimarkadan Kuran-ı Kerime yönelik çirkin saldırılara karşı yasa tasarısı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2023 14:09

Danimarka hükümeti Kuran'ı Kerim'e yönelik çirkin saldırılar karşısında harekete geçmeye karar verdi. Adalet Bakanı Peter Hummelgaard bugün hükümetin yeni bir yasa tasarısı ile uygunsuz eylemleri yasaklamayı planladığını duyurdu. Öte yandan Danimarka'nın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı bugün 6. kez Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

Haberin Devamı

AFP haber ajansının geçtiği son dakika bilgisine göre, kutsal kitabımız Ku'an-ı Kerim'e yönelik ısrarlı saldırılar nedeni ile birçok Müslüman ülkenin tepkisini çeken Danimarka Kur'an-ı Kerim yakılmasını yasaklamayı planladığını duyurdu.

ADALET BAKANI DUYURDU: UYGUNSUZ MUAMELE YASAKLANACAK

Adalet Bakanı Peter Hummelgaard bugün gazetecilere yaptığı açıklamada hükümetin yeni bir yasa tasarısı sunacağını ve uygunsuz muameleyi yasaklayacağını duyurdu.

Hummelgaard'ın açıklamasına göre söz konusu yasa tasarısı özellikle halka açık yerlerdeki saygısızlıkları hedef alacak.

Danimarkadan Kuran-ı Kerime yönelik çirkin saldırılara karşı yasa tasarısı

"KOLLARIMIZI BAĞLAYIP BEKLEYEMEYİZ"

Haberin Devamı

Bakan Hummelgaard Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıların 'Damimarka'ya zarar veren, temelde aşağılayıcı ve anlayışsız bir eylem' olduğunu vurguladığı açıklamasında yasağın ana 'motivasyonunun' ulusal güvenlik olduğunu belirtti ve "Birileri insanları kışkırtmak için ellerinden gelen her şeyi yaparken kollarımızı bağlayıp durmaya devam edemeyiz" dedi.

PARA CEZASI YA DA İKİ YIL HAPİS

Yeni mevzuat, Danimarka ceza kanununun ulusal güvenliği kapsayan 12. bölümüne dahil edilecek. Yasayı ihlal edenler para cezası ve iki yıl hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilecek.

Aynı kurallar İncil ve Tevrat gibi diğer kutsal kitaplar için de geçerli olacak.

Danimarkadan Kuran-ı Kerime yönelik çirkin saldırılara karşı yasa tasarısı

NE ZAMAN SUNULACAĞI BELİRSİZ

Yasa tasarısının meclise ne zaman sunulacağı henüz bilinmiyor. İktidar koalisyonundaki üç parti 179 sandalyeli Danimarka parlamentosunda 88 sandalyesine sahip.

ANKARA BÜYÜKELÇİLİĞİ MASLAHATGÜZARI 6 KEZ DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NA ÇAĞRILDI

Müslüman ülkelerin Büyükelçilikleri önünde kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'in yakılması eylemlerine devam edilmesi üzerine, Danimarka'nın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı bugün 6. kez Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!