CSU’nun mülteci politikasına, kiliseler bile karşı çıktı

Güncelleme Tarihi:

CSU’nun mülteci politikasına, kiliseler bile karşı çıktı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2016 15:15

Koalisyonun küçük ortağı CSU’nun programına aldığı mülteci politikası, kiliselerden tepki çekti.

Haberin Devamı

CSU, hafta sonu yeni mülteci politikasını belirledi. Buna göre Almanya’nın yıllık alabileceği mülteci sayısının yasal olarak 200 binle sınırlanması ve öncelikli Hıristiyan kültürü çevresinden göçmen alınması isteniyor. 

CSU’nun bu politikasına kiliseler bile tepki gösterdi. Köln Kardinali Rainer Maria Wölki, “Eğer CSU Alman Anayasası’nı ciddiye alıyorsa, mülteci sayısına bir üst sınırlama getiremez. İltica yasası buna izin vermiyor ve iltica yasası öyle de kalmalı” dedi. CSU’nun bu taleplerle kutuplaştırdığını ve sağ popülist AfD’ye özendiğini belirten Kardinal Wölki, “CSU’nun bu propagandasını isteyen, gider AfD’ye oy verir. Asıl gülen taraf AfD olur” diye konuştu.

HIRİSTİYANLIKLA BAĞDAŞMIYOR

Ren Havzası Protestan kiliseleri başkanı Manfred Rekowski ise “Hıristiyan ülkelerden göçmen tercihi, Hıristiyanlığın insan sevgisiyle hiç bağdaşmıyor. İç savaştan kaçan mültecilere karşı bir insani bir de hukuki sorumluluk var. Bu sorumluluk asla sadece belirli bir kültüre ve dine indirgenemez” dedi. Alman Katolikleri Merkez Konseyi Başkanı Thomas Starnberg de CSU’nun mülteci politikasının önyargılı olduğunu söyledi. Sternberg, mültecileri sınıflandırmanın Hıristiyan karşıtı bir tavır olacağını vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!