Charlie Hebdo'nun yeni sayısı hazır

Güncelleme Tarihi:

Charlie Hebdonun yeni sayısı hazır
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2015 09:48

Geçtiğimiz hafta uğradığı saldırının ardından 5 çizeri ile çalışanlarını kaybeden ve ofisleri kullanılmaz halde olduğu için Fransız basın kuruluşlarının desteğiyle hazırlanan Charlie Hebdo'nun yeni sayısı yarın raflardaki yerini alıyor.

Haberin Devamı

Tüm dünyada 3 milyon adet basılan Charlie Hebdo'nun kapağında yine Hz. Muhammed var.

Kapakta Hz. Muhammed'in elinde tuttuğu pankartta, protesto gösterilerinin sloganı haline gelen "Je Suis Charlie" (ben Charlie'yim) yazıyor. Kapağın üst başlığında ise "Her şey affedilir" sözü yer alıyor.

Karikatürü saldırıda hayatta kalan derginin çizeri Luz hazırlamış. Saldırının olduğu 7 Ocak günü aynı zamanda Luz'un doğum günüydü.

Haftalık basılan dergi bu sayısına özel olarak 15 gün boyunca satışta olacak. Dergi İtalyanca, İspanyolca, Arapça ve İngilizce olarak hazırlandı.

Derginin avukatı Richard Malka, tartışmalı karikatürlerin kendilerini susturmak isteyen radikallere geri adım atmayacaklarını göstermek için derginin yeni sayısında olacağını söyledi. Charlie Hebdo’nun yazarlarından Patrick Pelloux ise yeni sayının ‘16 farklı dilde’ yayınlanacağını dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!