Brüksel’deki Yahudi Müzesi saldırganı Fransız çıktı

Güncelleme Tarihi:

Brüksel’deki Yahudi Müzesi saldırganı Fransız çıktı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2014 11:16

Belçika'nın başkenti Brüksel’de geçtiğimiz hafta dört kişinin ölümüyle sonuçlanan Yahudi müzesi saldırısının zanlısı yakalandı.

Haberin Devamı

Zanlının Mehdi Nemmuş adlı 29 yaşındaki bir Fransız vatandaşı olduğu ve beraberinde Brüksel saldırısında kullanılan Kalaşnikof ve Revolver ile yakalandığı açıklandı. Zanlının 2013 yılında Suriye’ye giderek cihatçılar safında savaştığı için Fransız iç istihbaratı tarafından fişlendiği de ortaya çıktı.

Fransa’nın Belçika sınırındaki Roubaix kentinde yaşayan Nemmuş’un, Amsterdam’dan aldığı bir arabayla Brüksel üzerinden Marsilya’ya kadar geldiği belirlendi.

Fransa’nın güneyindeki Marsilya kentinde gümrük kapısından çıkarken yakalanan Mehdi Nemmuş’un üzerinden Brüksel saldırısında kullanılan silahların yanı sıra, GoPro tipi bir kamera ve Brüksel saldırısındaki görüntülerdekine benzer bir kasket de çıktı. Perşembe gününe kadar gözaltında tutulacak olan zanlı, “terörist örgüt mensubu olmak ve bu örgütle bağlantılı olarak cinayet işlemek” suçundan sorgulanacak. Nemmuş’u 2013 yılında Suriye’ye giderek cihatçıların safında savaştığı için Fransız iç istihbarat örgütü DGSI tarafından fişlendiği de ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Brüksel’de 24 Mayıs tarihinde, bir zanlı elinde Kalaşnikov ve başında şapkasıyla Yahudi Müzesi’ne girerek; bir Yahudi çift, Brükselli bir müze çalışanı ve bir Fransız gönüllüyü öldürmüştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!