Bakan Çavuşoğlu: Terör örgütünün hedefi İsveç'in NATO üyeliğini engellemek

Güncelleme Tarihi:

Bakan Çavuşoğlu: Terör örgütünün hedefi İsveçin NATO üyeliğini engellemek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2023 10:42

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Stockholm'de terör örgütü PKK/YPG rezaletine sert tepki gösterdi. Çavuşoğlu, 'Terör örgütünün hedefi İsveç'in NATO üyeliğini engellemek' dedi.

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TRT Haber canlı yayınında, İsveç'in başkenti Stockholm'de tarihi belediye binası önünde toplanan bir grup terör örgütü YPG/PKK destekçisinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef almasına tepki gösterdi.

Çavuşoğlu, bu toplanmanın şehrin merkezinde, herkesin görebileceği bir yerde yapıldığını belirterek, "Buna tepkisiz kalamazdık, İsveç'in Ankara Büyükelçisini arkadaşlarımız bakanlığa çağırarak gerekli tepkiyi gösterdiler, aynı şekilde Stockholm Büyükelçimiz de Stockholm'de girişimlerde bulunarak Türkiye'nin tepkisini iletti." dedi.

'Hedefleri sadece Cumhurbaşkanı değil, terör örgütünün esas hedefi Türkiye' diyen Çavuşoğlu sözlerine şöyle devam etti;

'ikinci hedefi İsveç'in NATO üyeliğini engellemek. İsveç'in NATO üyeliğini engellemek için de provokasyonlara devam ediyor.'

Haberin Devamı

İsveç'in Ankara'nın beklentilerini karşılaması gerektiğinin altını çizen Çavuşoğlu, 'Yeni hükümetten olumlu adımlar gördük, açıklamalar da olumlu, eski hükümete göre bu konuda biraz daha kararlılar ama sözde kararlılık göstermek olmaz, eylemde görmemiz lazım. Yükümlülüklerini yerine getirmeleri gerekiyor' dedi.

'PKK/YPG, İsveç'in NATO üyeliği yoluna mayınları döşüyor' diyen Çavuşoğlu sözlerine şöyle devam etti;

'Bu mayınları temizlemek de bu mayınlara bilerek basmak da İsveç'in tercihidir.'

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!