Avrupa’da Türk mülteci alarmı

Güncelleme Tarihi:

Avrupa’da Türk mülteci alarmı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2016 22:23

İtalya Parlamentosu Temsilciler Meclisi Başkanı Laura Boldrini, bireysel özgürlüklere saygı duyulmaması halinde Türkiye’den kaçan mültecileri kabul edebileceklerini söyledi.

Haberin Devamı

İtalya parlamentosunun alt kanadı olan Temsilciler Meclisi Başkanı Laura Boldrini, darbe girişiminin ardından yapılan büyük operasyonlar ve görevden uzaklaştırmalar ile bireysel özgürlükleri kısıtlanan Türk sığınmacılara hazır olmaları ve onları kabul etmeleri gerektiğini söyledi. Rainews24 haber kanalına konuşan Boldrini, her şeyden önce ne olduğunu anlayamayan ve zor anlar yaşayan Türk halkına dayanışma ve yakınlığını ifade etmek istediğini söyleyerek “Onlar, yakınındaki insanların tutuklandığını, işinden kovulduğunu görüyorlar” dedi. 

‘KINANMALI AMA...’

Boldrini, uluslararası toplumun darbe girişimini kınamakla çok iyi yaptığını, ancak bugün Türkiye’de olanların hukukun üstünlüğünden uzak göründüğünü dile getirerek “Darbe, kesinlikle demokrasiyi getiren araç olamaz. Ancak şimdi Türkiye’de olanlar gerçekten de bir sivil darbe izlenimi veriyor” dedi. İtalya devlet protokolünün üç numaralı ismi çok sayıda hukukçunun, eğitimcinin, kamu çalışanının görevlerinden uzaklaştırılmasının, tutuklanmasının hukukun üstünlüğüyle örtüşmediğini söyledi. 

Haberin Devamı

‘KABUL ETMELİYİZ’

Boldrini, Avrupa’nın Türk sığınmacıların gelişine hazır olması gerektiğini de ekleyerek “Cenevre Sözleşmesi’ne göre bireysel özgürlüklere saygı duyulmaması halinde kaçan mültecileri kabul etmeliyiz. Ne yazık ki şimdi Türkiye’de olan da budur” dedi. Mevcut durumda Türkiye’de bireysel özgürlüklere saygı duyulmadığına işaret etti. 

BULGARİSTAN: MÜLTECİ AKINI BEKLİYORUZ

BULGARİSTAN Başbakanı Boiko Borisov, başarısız darbe girişiminden sonra Türkiye sınırına yönelik potansiyel bir mülteci akını beklediklerini ifade etti. Darbe girişiminden beri sınırda her gün 150-200 mültecinin alıkonduğunu belirten Borisov, mültecilerle daha ciddi bir problem bekledikleri için önlemleri artırdıklarını söyledi. Borisov  24 Ağustos’ta İstanbul’da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşeceğini söyledi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!