Almanya'da 8 binden fazla mülteci çocuk kayıp

Güncelleme Tarihi:

Almanyada 8 binden fazla mülteci çocuk kayıp
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2017 10:49

Federal Asayiş Dairesi’nin (BKA) hazırladığı rapora göre; anne, baba veya yanında ona bakabilecek bir yetişkin olmadan Almanya'ya gelip sığınma talebinde bulunan 14-17 yaş arasındaki çocuklardan 8 bin 346'sı kayıp.

Haberin Devamı

BKA, geçen yıl Temmuz ayında açıkladığı raporunda bu sayıyı 8 bin 991 olarak duyurmuştu. Almanya’da 13 yaş altında kayıp mülteci çocuk sayısı ise 922 olarak raporda yer aldı. Raporda, kayıp çocukların büyük bölümünün kriminal nedenlerden kaynaklanmadığı da belirtildi. Buna göre, herhangi bir mülteci kampına kayıtlı olan bir çocuk, oradaki yetkililere haber vermeden terk edince kayıp olarak kayıtlara geçiyor.

Gençlerin büyük bölümü kampları ya da kaldıkları yurtları başka bir yere geçince ya da arkadaşlarıyla tatile çıkınca terk ediyor. Bu gençlerin oranının yüksek olduğu düşünülüyor. Ancak kimi kayıp çocuklar da ya terör örgütü ağına ya da uyuşturucu gibi suç şebekelerinin eline düşüyor. Çocuklar, daha hızlı para kazanmak ve geldiği ülkedeki yakınlarına maddi yardımda bulunmak için uyuşturucu şebekeleri tarafından kandırılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!