Almanya konsoloslukta mitinge de karşı çıkıyor

Güncelleme Tarihi:

Almanya konsoloslukta mitinge de karşı çıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2017 10:02

Almanya, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın G20 zirvesi için Hamburg’ta bulunduğu sırada konsolosluk binasında Türklere hitap etmesine de sıcak bakmıyor.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’nin Berlin Büyükelçiliği Basın Müşaviri Refik Soğukoğlu, cumartesi günü Rheinische Post gazetesine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanının Türk konsolosluklarında yapacağı olası bir konuşma için Federal Hükümet’ten izin almasının gerekmediğine dikkati çekmişti. Federal Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schaefer’den bu açıklamaya yanıt geldi.
Schaefer, konsolosluklarda olası bir toplantı ya da video konferans yoluyla katılım olacağı yönünde duyum aldıklarına dikkati çekerek, sürpriz bir buluşmaya sıcak bakmadıkları mesajını verdi. Schaefer, “Alman Hükümeti adına şunu bir kez daha netleştirebilirim ki; bu tür bir toplantı için yeterince önceden federal hükümete sözlü olarak bildiri yapılması gerekirdi” dedi. Aksi bir durumun Alman hükümeti tarafından dile getirilen egemenliğin ihlali anlamına geleceğini belirten Martin Schaefer, Türkiye ile diplomatik temsilcilikler konusunda bir tartışma olacağına ihtimal vermediğini de söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!