Almanya Başbakanı Merkel: Bilgi veremem

Güncelleme Tarihi:

Almanya Başbakanı Merkel: Bilgi veremem
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2014 19:02

Alman istihbaratının 2009'dan bu yana Türkiye'yi gizlice dinlediği iddialarıyla ilgili konuşan Almanya Başbakanı Angela Merkel, istihbarat servislerinin faaliyetleri hakkında yorum yapamayacağını ifade etti.

Haberin Devamı

Reuters'ın haberine göre, Alman lider, Letonya ziyareti sırasında dinleme iddialarıyla ilgili bir soru üzerine gazetecilere yaptığı açıklamada, istihbarat servislerinin faaliyetleri hakkında yorum yapamayacağını söyledi. CİHAN haber ajansına göre, Merkel gerekirse bu konudaki bilginin Alman Parlamentosu'nda istihbarat kuruluşunu denetleyen komisyona verileceğini sözlerine ekledi.

NSA skandalının ardından Ekim ayında ABD'yi kastedip “Dostlar birbirini dinlememeli” diyerek ABD'ye tepkisini dile getiren Merkel, bu sözlerinin de halen arkasında olduğunu belirtti.

Davutoğlu Steinmeier ile görüştü
Almanya’nın Türkiye’yi 5 yıldan beri dinleyip izlediğinin ortaya çıkmasından sonra iki ülke arasında yaşanan kriz Almanya Başbakanı Angela Merkel’in dinlemeyle ilgili herhangi bir bilgi vermeyeceğini açıklamasıyla farklı bir boyuta taşınırken, iki ülke dışişleri bakanları bu akşam bir telefon görüsmesi gerçekleştirdi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier görüşmesinde, en kısa süre içinde MİT Başkanı Hakan Fidan ile Alman İstihbarat Teşkilatı (BND) Başkanı’nın görüşmesi ve Alman tarafın Türkiye’ye izahat vermesi konusunda mutabık kalındığı bildirildi. Edinilen bilgiye göre Davutoğlu, Alman mevkidaşına, “Müttefik iki ülke arasında birbirine yönelik istihbarat takibi kabul edilemez. Müttefik bir ülkenin istihbarat faaliyetlerinde hedef olarak görülmesi ittifak ruhuna aykırıdır” siteminde bulundu.
Uğur ERGAN/ANKARA

Almanya Başbakanı Merkel: Bilgi veremem
TÜRKİYE: İDDİALAR DOĞRUYSA VAHİM

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!