10 maddeye uymayan Yeşiller’le koalisyon yapamaz

Güncelleme Tarihi:

10 maddeye uymayan Yeşiller’le koalisyon yapamaz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2017 13:32

Almanya’da 24 Eylül’de yapılacak genel seçimlerden nasıl bir koalisyon çıkacak? Yeşiller, koalisyona girmek için 10 maddelik bir program hazırladı. Yeşillerle koalisyon yapmak isteyen partilere bu maddeleri kabul etmesi şartı koşuluyor.

Haberin Devamı

YEŞİLLER Eşbaşkanı Cem Özdemir ve Grup Başkanı Katrin Göring Eckardt, programı kamuoyuna açıkladı. 10 maddelik programda 20 kömür termik santralinin hemen kapatılması, 2030 yılında tamamen emisyonsuz otomobillerin trafiğe serbest bırakılması, vatandaşlık yasasında değişiklik yapılması şartları yer alıyor. Vatandaşlık yasasında, “Almanya’da doğan Alman vatandaşıdır” diye değişiklik yapılması talep edilirken, uyumla ilgili, “Burada mutlu olmak isteyenler, bizim anayasa ve temel değerlerimizi tanımak zorundadır” deniliyor. Ayrıca sığınma talebi reddedilen mültecilerin savaş bölgelerine gönderilmesi reddediliyor.

On maddelik programdaki diğer şartlar ise şöyle; Tarımda sağlıklı gıda maddeleri üretiminin teşviki, ailenin güçlendirilmesi için herkese eşit yükselme şansı ve daha iyi bir eğitim, sosyal eşitsizliğin azaltılması, eşcinsellere evlilik hakkı, İslamcı ve aşırı sağa karşı etkili güvenlik önlemleri, göçün sebepleriyle mücadele. Birleşik Avrupa’nın güçlendirilmesi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!