TOKİ taksit ödemeleri ne zaman başlar? Sosyal konut satışında detaylar belli oldu

Güncelleme Tarihi:

TOKİ taksit ödemeleri ne zaman başlar Sosyal konut satışında detaylar belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2022 17:33

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Cumhuriyet tarihinin en büyük Sosyal Konut projesinin tanıtım töreninde önemli açıklamalar yaptı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan sosyal konut projesine başvuru şartları ve fiyatları da ilan edildi. Peki, TOKİ taksit ödemeleri ne zaman başlar?

Haberin Devamı

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin detaylarını bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı. Konutlara, proje ili sınırları içerisinde en az 1 yıl ikamet eden veya proje il nüfusuna kayıtlı, kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine ülke sınırları içinde tapuda kayıtlı konutları bulunmayan, daha önce TOKİ aracılığıyla ev satın almamış 18 yaşını doldurmuş Türk vatandaşları başvuru yapabilecek. İşte, TOKİ sosyal konut ödemeleri hakkında bilgiler...

PEŞİNAT ÖDEMESİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Alt gelir grubuna üretilen konutlar için ilanda belirtilen miktarda peşinat alınmaktadır. Peşinatın, sözleşme sırasında aracı bankaya yatırılması gerekmektedir.

TAKSİT ÖDEMELERİ NE ZAMAN?

Sözleşme imzalama tarihini takip eden aydan itibaren taksit ödemeleri başlamaktadır.

Haberin Devamı

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

İstanbul'da hane geliri 18 bin liranın, diğer illerde 16 bin liranın altında olan herkes başvurabilecektir.

Yerel ve yatay mimari çerçevesinde inşa edilecek konutlarda yenilenebilir enerji sistemleri olacak. Sosyal yaşamı destekleyen alanların da bulunacağı projeye başvurmak için projenin ili sınırları içinde en az 1 yıl ikamet etmek gerekiyor. Kendisi, eşi ya da çocukları üzerine tapuda kayıtlı konut bulunmaması gerekiyor.

18 yaşını doldurmuş Türk vatandaşları başvuru yapabilecek.

Sosyal konutlar için bir haneden tek başvuru alınacak.

Genç kategorisine başvurmak isteyenler için yaş sınırı belirlendi. 1991 Eylül ayı ve sonrasında doğanlar genç kategorisinden projeye başvurabilecek.

Şehit aileleri, harp ve vazife malulleri, gaziler, gençler ve engellilere kontenjan ayrılacak.

Haberle ilgili daha fazlası: