Teminatlı kredi kartı nedir, hangi bankalar veriyor ve nasıl kullanılmalı?

Güncelleme Tarihi:

Teminatlı kredi kartı nedir, hangi bankalar veriyor ve nasıl kullanılmalı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2024 15:29

Teminatlı kredi kartı, bir banka tarafından sunulan bir tür kredi kartıdır. Farklı bankalar farklı isimler altında sunabilir, örneğin "güvenceli kredi kartı" veya "teminatlı kredi kartı" olarak adlandırılabilir. Teminatlı kredi kartları, kredi geçmişi zayıf olan veya kredi skoru düşük olan bireylere veya ilk defa kredi kartı başvurusu yapanlara sunulan bir seçenektir. Peki, teminatlı kredi kartı nedir, hangi bankalar veriyor ve nasıl kullanılmalı? İşte, o detaylar

Haberin Devamı

Teminatlı kredi kartlarında, kart limiti genellikle teminat olarak gösterilen bir mevduat veya bir hesap bakiyesi ile desteklenir. Başvuru sahibi, belirli bir tutarı bankaya yatırır ve bu tutar banka tarafından güvence olarak kullanılır. Kredi kartı limiti, genellikle teminat olarak gösterilen miktarla sınırlıdır.

Teminatlı kredi kartları, kredi geçmişini iyileştirmek veya kredi kartı deneyimi kazanmak isteyen kişiler için bir fırsat olabilir. Ancak, teminatlı kredi kartlarıyla yapılan harcamaların zamanında ödenmesi önemlidir, aksi takdirde kredi geçmişi olumsuz etkilenebilir.

TEMİNATLI KREDİ KARTI VEREN BANKALAR HANGİLERİ?

Teminatlı kredi kartı başvurusu yapmak isterseniz, tercih ettiğiniz bankaya başvurarak gereken bilgileri ve şartları öğrenmeniz önemlidir.

Haberin Devamı

Teminatlı kredi kartı, bankalar tarafından süreklilik halinde bulunan bir ürün seçeneği olmaması dolayısıyla değişkenlik gösterebilmektedir. Bu noktada banka şubeleri ya da çağrı merkezleri aracılığıyla ürün hakkında bilgi edinebilirsiniz.