Rekreasyon Yönetimi nedir, mezunları ne iş yapar? İşte 2023 Rekreasyon Yönetimi taban puanları ve kontenjanları 2023...

Güncelleme Tarihi:

Rekreasyon Yönetimi nedir, mezunları ne iş yapar İşte 2023 Rekreasyon Yönetimi taban puanları ve kontenjanları 2023...
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2023 13:56

YKS 2023 tercihleri başladı. Adaylar hedeflediği üniversitede lisans ve ön lisan eğitimi almak için istediği bölümleri tercih edecek. Bu süreçte bazı bölüm ve programlarla ilgili detaylar da merak ediliyor. Rekreasyon yönetimi bölümü de bunlardan biri. Peki Rekreasyon Yönetimi nedir? Rekreasyon Yönetimi bölümü mezunun ne iş yapar? İşte Rekreasyon Yönetimi taban puanları ve kontenjanları 2023...

Haberin Devamı

Rekreasyon, eğlence, spor, sanat, hobi ve sosyal aktiviteleri, kapsamlı olarak seyahat ve turizm faaliyetleri kapsamaktadır. Rekreasyon bölümüyle çoğu zaman karıştırılan rekreasyon yönetimi, Turizm Fakültesi bölümünde yer almaktadır.

REKREASYON YÖNETİMİ MEZUNU NE İŞ YAPAR?

Rekreasyon Yönetimi mezunu öğrenciler “Rekreasyon yöneticisi” olarak, rekreasyon ve serbest zamanların değerlendirmesine yönelik hizmetler sunan organizasyonlarla, kamu ve özel sektördeki her türlü turizm, sağlık ve hizmet sektörünün kurum ve kuruluşlarında yönetici ya da yönlendirici olarak görev alabilmektedirler.

Su sporları eğlence aktiviteleri animatörlüğü, Kara sporları Rekreasyon aktiviteleri animatörlüğü, Sosyo-kültürel rekreasyon aktiviteleri animatörlüğü (halk oyunları, dans, müzik, festival, sergi vb.) sağlık turizmi tesislerindeki rekreatif aktiviteler için animatörlük, çocuk rekreasyon aktiviteleri animatörlüğü alanlarında çalışabilirler.

Haberin Devamı

REKREASYON YÖNETİMİ TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Haberle ilgili daha fazlası: