NATO zirvesi ne zaman, nerede yapılacak? İşte, 2023 NATO zirvesi konuları

Güncelleme Tarihi:

NATO zirvesi ne zaman, nerede yapılacak İşte, 2023 NATO zirvesi konuları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2023 14:38

NATO ülkelerinin toplanacağı, NATO zirvesi toplantısı için geri sayım başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’ne katılmak üzere Litvanya Cumhuriyeti’ni ziyaret edecek. Peki, NATO zirvesi ne zaman, nerede yapılacak? İşte, 2023 NATO zirvesi konuları...

Haberin Devamı

NATO zirve toplantısında başta Ukrayna olmak üzere birçok konuda önemli kararlar alınacak. Diğer yandan NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Türkiye'nin AB'ye katılma isteğini desteklediğini açıkladı. NATO zirvesi 2023 Vilnius’ta icra edilecek. Peki, NATO zirvesi ne zaman, hangi tarihlerde 2023?

NATO ZİRVESİ NE ZAMAN, HANGİ TARİHLERDE YAPILACAK?

İletişim Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Vilnius’ta icra edilecek NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’ne katılmak üzere 10-12 Temmuz 2023 tarihlerinde Litvanya Cumhuriyeti’ni ziyaret edeceklerdir” denildi.

2023 NATO ZİRVESİ KONULARI

Açıklamada, “Zirvede, Ukrayna’daki savaşın yanı sıra, NATO coğrafyasına yönelik meydan okumalar hakkında stratejik düzeyde görüş alışverişinde bulunulacak; tüm biçim ve tezahürleriyle terörizm başta olmak üzere NATO tarafından tespit edilen temel tehditler karşısında İttifak’ın savunma yapılanmasının ve caydırıcılığının güçlendirilmesine yönelik planlamalar ele alınacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu vesileyle Zirve’ye katılan mevkidaşlarıyla ikili görüşmeler gerçekleştirmeleri de öngörülmektedir” ifadeleri yer aldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası: