Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı !

Güncelleme Tarihi:

Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2015 16:16

Meteoroloji Doğu Anadolu'nun kuzeyinde yer alan yerleşim yerleri için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Erzurum, Kars, Ağrı, Iğdır, Erzincan ve Ardahan'da havanın çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacağı tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü Erzurum, Kars, Ağrı, Iğdır, Erzincan ve Ardahan için akşam saatlerinden yarın sabaha kadar kuvvetli yağış uyarısında bulunuldu. Açıklamaya göre 'da havanın çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacağı tahmin ediliyor. 

Yağışların akşam ve yarın sabah saatlerinde ani sel ve su baskını, yıldırım düşmesi, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı vatandaşların tedbirli olması istendi.

Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı



BAZI KESİMLERDE HAVA SICAKLIĞI
Yapılan son değerlendirmelere göre; Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu bölgesi ile Sakarya, İzmir, Muğla, Denizli ve Sinop çevrelerinin yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 

Rüzgarın yurdun kuzey ve batı kesimlerinde kuzey yönlerden, diğer yerlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Marmara ve Kıyı Ege ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

Genel olarak hava sıcaklığında ise yağış alan yerlerde azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı



Yarın bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Hafif sağanak yağışlı 13
İstanbul: Çok bulutlu 15
İzmir: Az bulutlu 18
Adana: Çok bulutlu 26
Antalya: Parçalı bulutlu 25
Trabzon: Sağanak yağışlı 14
Erzurum: Sağanak yağışlı 10
Diyarbakır: Sağanak yağışlı 15