Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı Ekim 2022 | Faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı Ekim 2022 | Faiz kararı ne zaman açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2022 09:40

Merkez Bankası faiz kararı 2022 için gözler ekim ayında yapılacak PPK Toplantısı'na çevrildi. Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak, sorusunun yanıtı piyasayı takip edenlerin merakla ilgilendiği konular arasında geliyor. Ekim ayı faiz kararına kısa bir süre kala, Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak sorusu gündemin ana maddeleri arasında yer alıyor. TCMB, bir önceki PPK toplantısı olan ağustos ayındaki toplantısında ise politika faizinde 100 baz puan indirime gitmişti. Tüm dikkatler şimdi Merkez Bankası toplantı takvimi dahilinde belirlenecek ekim ayı faiz kararında. Peki, 2022 ekim Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? İşte, belirlenen takvim

Haberin Devamı

Ekim ayı Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanır sorusu, gündemde yer almaya devam ediyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, eylül ayında yaptığı toplantıda, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranında (politika faizi) 100 baz puan indirime giderek, yüzde 12 seviyesine çekmişti. Şahap Kavcıoğlu başkanlığında yapılacak PPK Toplantısında nasıl bir faiz kararı verileceği 20 Ekim'de netlik kazanacak. 

MERKEZ BANKASI EKİM AYI FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz toplantısı 20 Ekim'de yapılacak. Alınan karar aynı gün içerisinde saat 14:00'te açıklanacak.

MERKEZ BANKASI TOPLANTI TARİHLERİ

20 Ekim 2022

24 Kasım 2022

22 Aralık 2022

EYLÜL AYI FAİZ KARARI NEYDİ?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısının ardından faiz kararını açıkladı. Buna göre banka, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranında (politika faizi) 100 baz puan indirime giderek, yüzde 12 seviyesine çekti.
TCMB, bir önceki PPK toplantısı olan ağustos ayındaki toplantıda da, politika faizinde 100 baz puan indirime gitmişti.