Levant fındık ne demek, nedir? İşte levant ve Giresun kalite fındık çeşitleri ile ilgili bilgiler

Güncelleme Tarihi:

Levant fındık ne demek, nedir İşte levant ve Giresun kalite fındık çeşitleri ile ilgili bilgiler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2022 23:25

Levant fındık nedir, sorusu fındık alım fiyatlarının açıklanması ile gündeme geldi. Ordu'da açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) 2022 yılı fındık alım fiyatlarını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, fındığın ortalama alım fiyatına kilogram başına 54 lira ödeneceğini duyurdu. Her yıl fındık sezonu öncesi Giresun ve levant fındık fiyatları belli oluyor. Fındık çeşitleri Giresun ve Levant olmak üzere ikiye ayrılıyor. Peki, Levant ve Giresun kalite fındık ne demek? İşte, fındık çeşitleri ile ilgili ayrıntılı bilgiler.

Haberin Devamı

Levant ve Giresun kalite fındığın anlamı, fındık fiyatlarının belli olmasıyla merak konusu oldu. Hasat zamanına girilmesi dolayısıyla pek çok bahçe sahibinin beklediği fındık fiyatları Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. Giresun ve Levant olmak üzere ikiye ayrılan fındık fiyatları kalitesine göre değişiyor. Levant kalite fındık Giresun kalite fındığın üretim bölgesi dışında kalan bölgelerde üretilen tüm fındıklar anlamına geliyor.

LEVANT KALİTE FINDIK NE DEMEK?

Giresun kalite fındığın üretim bölgesi dışında kalan bölgelerde üretilen tüm fındıklara verilen ortak isimdir. Yetiştirildiği yere göre Levant Akçakoca, Levant Ordu, Levant Trabzon ve Levant Samsun olarak isimlendirilen bu fındıklar Giresun kalite fındıklardan daha az yağ oranı içermesine rağmen diğer ülkelerde yetiştirilen fındıklardan genellikle daha yüksek yağ oranına sahip olup, tat bakımından da üstün niteliktedirler.

Haberin Devamı

GİRESUN KALİTE FINDIK NEDİR?

Giresun ilinin tamamında yetiştirilen tombul fındıklar ile az çok Giresun kalitesi özelliği taşıyan Trabzon ilinin Beşikdüzü, Vakfıkebir, Çarşıbaşı ve Akçaabat ilçelerinde yetiştirilen tombul fındıklardır. Dünyanın en üstün özellikli fındıklarıdır. Dünyadaki fındık çeşitleri içinde en yüksek oranda zar atan fındıktır.

FINDIK FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ordu Stadyumu, Fatsa OSB ve eğitim yatırımları ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış töreninde fındık alım fiyatını açıkladı. Erdoğan, "2022 alım sezonunda kabuklu fındığa kg başına alan destekli olarak Levant ve Giresun kalite ortalamasını 54 lira olarak açıkladık" dedi.