Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı yapıyor... Başvuru şartları nedir, ne zaman alım gerçekleştirilecek?

Güncelleme Tarihi:

Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı yapıyor... Başvuru şartları nedir, ne zaman alım gerçekleştirilecek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2023 10:47

Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı ilanıyla bünyesinde 86 kişiyi istihdam edeceğini duyurdu. Açıklamanın ardından başvuru şartları ve başvuru tarihleri merak edilen konular arasında yer aldı. İşte Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı için duyurulan detaylar

Haberin Devamı

Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı ilanıyla bünyesinde 86 kişiyi istihdam edeceğini duyurdu. Yapılan duyurunun ardından başvuru yapmak isteyen adaylar başvuru tarihlerini ve şartlarını araştırmaya başladı. Duyuruda; Unvanı, bölümü, puan türü, yeri ve adedi belirtildi. Peki, Kültür ve Turizm Bakanlığı 86 personel alımı başvurusu nasıl yapılır, şartları neler? İşte alımla ilgili bilgiler.

Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı duyurusu yayımlandı. Resmi Gazete’nin 12 Ağustos 2023 tarihli sayısında yayımlanan duyuruda, “Merkez Müdürlüğümüz teşkilatında, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası kapsamında istihdam edilmek ve 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslara göre çalıştırılmak üzere aşağıda unvanı, bölümü, puan türü, yeri ve adedi belirtilen münhal pozisyonlara, toplam 86 sözleşmeli personel alımı yapılacaktır.” ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı başvuruları 14 Ağustos-28 Ağustos 2023 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden Kültür ve Turizm Bakanlığı- Kariyer Kapısı Kamu -İşe Alım ve Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr üzerinden yalnızca elektronik ortamda başvurularını gerçekleştirecek.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

1. Türk Vatandaşı olmak,

2. Son başvuru tarihi itibariyle 18 yaşını tamamlamış olmak,

3. Son başvuru tarihi itibarıyla 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak,

4. Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

5. Türk Ceza Kanunu’nun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,

Haberin Devamı

6. Erkek adaylar için askerlik hizmetini yapmış olmak,

7. Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak.