KPSS alan sınavı ne zaman, iptal mi? 2022 KPSS lisans sınavları son gelişmeler

Güncelleme Tarihi:

KPSS alan sınavı ne zaman, iptal mi 2022 KPSS lisans sınavları son gelişmeler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2022 13:25

Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen 2022 KPSS Genel kültür- genel yetenek sınavının ardından, şimdi gözler 3 oturumda gerçekleştirilecek olan KPSS alan bilgisi sınavına çevrildi. Bu hafta sonu yapılacak sınavın iptal edilip edilmediği merak konusu oldu. Peki, KPSS alan sınavı ne zaman? İşte 2022 KPSS lisans sınavı bilgileri...

Haberin Devamı

KPSS Alan Sınavı'nın ne zaman, saat kaçta başlayacağı ve ne zaman biteceği araştırmaları hız kazandı. 3 oturumda gerçekleştirilecek olan KPSS alan sınavı 6-7 Ağustos'ta hafta sonu iki günde uygulanacaktı. Ancak KPSS sınav sorularına ilişkin son günlerde yaşananlar sınavın olup olmayacağı ile ilgili bilgilerin aranmasına neden oldu. Peki, KPSS alan sınavı ne zaman, iptal mi? İşte, KPSS lisans sınavı için son gelişmeler...

KPSS LİSANS SINAVI İPTAL Mİ?

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 31 Temmuz'da yapılan KPSS oturumlarının iptal edildiği açıkladı. ÖSYM Başkanı Ersoy: "6-7 Ağustos 2022 ve 14 Ağustos 2022'de yapılacak KPSS oturumları ertelenmiştir" dedi.

KPSS SINAVI NE ZAMAN?

Prof. Dr. Ersoy, yeni sınav takviminin 17 Eylül'de başlayacağını duyurdu. Ersoy, "Sınavı iptal edilen KPSS adaylarından, gireceği yeni sınav için herhangi bir ilave ücret talep edilmeyecektir" dedi.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Ersoy, "Hiç arzu etmediğimiz şekilde iptal ve ertelemelere sebebiyet veren bu talihsiz süreçten dolayı tüm adaylardan özür diliyoruz" ifadelerini kullandı.