İnternet yavaşladı mı, sorun mu var? Whatsapp çöktü mü? 23 Kasım İstanbul'da şiddetli deprem sonrası internet erişim sorunu

Güncelleme Tarihi:

İnternet yavaşladı mı, sorun mu var Whatsapp çöktü mü 23 Kasım İstanbulda şiddetli deprem sonrası internet erişim sorunu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2022 05:51

İnternette sorun mu var ve Whatsapp çöktü mü? soruları 23 Kasım tarihinde Düzce'de meydana gelen depremin ardından gündeme geldi. Yapılan açıklamaya göre Düzce'nin Gölyaka ilçesinde saat 04.08'de 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bursa, Ankara, Kocaeli, Sakarya'da da hissedilen depremin ardından, internet hızında yavaşlama görüldü. İşte, 23 Kasım internet erişim problemi hakkında bilgiler.

Haberin Devamı

İnternet, Whatsapp, Twitter, uygulamalarında depremin ardından erişim sorunu yaşandı. Türkiye'nin önde gelen Internet sitelerine ulaşımın sağlanamaması ve birçok uygulamada sorun yaşandı. Düzce'de meydana gelen depremin ardından vatandaşların iletişim kanallarını yoğun kullanmalarından dolayı Whatsapp'ta sorun yaşandığı ön görülüyor. Ancak konu hakkında henüz resmi bir açıklama gelmedi.

İNTERNETTE SORUN MU VAR?

Konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Depremin ardından İstanbul başta olmak üzere birçok ilde vatandaşlar internet ve telefon uygulamalarına yoğunluk gösterdi. Whatsapp, internet ve sosyal medya uygulamalarındaki yavaşlamanın yoğunluk kaynaklı olduğu tahmin ediliyor. 

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, deprem sonrası yaptığı açıklamada, "Çok şiddetli hissettik. Şu anda insanlar evlerinin dışında. Biz deprem kuşağında bir şehiriz. Düzce'de depremle ilgili 30 yıla yakın bir zaman geçti. Konutlarımız %80 oranında yenidir. Bütün ekiplerimizle dışarıda olacağız. Elektrikler kesik. Şu ana kadar bize ulaşan bir yaralanma, yıkım, ölüm haberi yok. Ben uykudaydım. Hissettik. Bütün evin dolapları açıldı. Bütün cam eşyalar kırıldı. Depremi bundan 30 yıl önce yaşamış bir şehir olarak biz aslında depreme alışık insanlarız. Son dönemde yeni kuşak buna alışkın değil. İnsanların büyük kısmı dışarıda ve depremden sonra artçı sarsıntılar yaşıyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası: