DGS tercihleri için sayılı saatler! 2022 DGS tercih ne zaman son? DGS tercih kılavuzu ve bilgileri

Güncelleme Tarihi:

DGS tercihleri için sayılı saatler 2022 DGS tercih ne zaman son DGS tercih kılavuzu ve bilgileri
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2022 11:38

2 yıllık eğitimlerini 4 yıla tamamlamak isteyen binlerce üniversite adayları DGS tercih hakkını kullanmaya devam ediyor. Sınavda aldıkları puana göre tercih işlemlerini gerçekleştirecek olan adaylar DGS tercih ne zaman son merak ediyorlar. Peki, Peki, DGS tercihleri ne zaman bitiyor? İşte, 2022 DGS tercih için son gün!

Haberin Devamı

2022 DGS sınav sonuçlarına göre DGS tercih başvuruları Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından 24 Ağustos'ta başlamıştı. Adaylar tercihlerini ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifrelerini kullanarak elektronik ortamda yapabiliyorlar. Peki, DGS tercih ne zaman son? İşte 2022 DGS tercih tarihleri...

DGS TERCİH NE ZAMAN SON?

2022 Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2022-DGS) tercih işlemleri, 24 Ağustos-1 Eylül 2022 tarihleri arasında yapılacak. Yani DGS tercihleri için son tarih yarın 1 Eylül'de gerçekleşecek. Tercih işlemleri, 01 Eylül 2022 tarihinde saat 23:59’da sona erecek.

DGS TERCİH TERCİH BİLGİLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Haberin Devamı

Adaylar, tercihlerini bireysel olarak 24 Ağustos 2022 günü saat 10.00’dan itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifrelerini kullanarak elektronik ortamda yapabileceklerdir.

Hangi ön lisans programlarından mezun olacak/olan adayların hangi lisans programlarını tercih edebilecekleri Tablo-2’de verilmiştir. Tablo-2 üç bölümden oluşmaktadır. Tercihlerin doğru olarak yapılabilmesi için önce Tablo-2’nin tüm bölümlerinin dikkatlice incelenmesi gerekmektedir.

Açık öğretim lisans programlarına yerleştirme yapılabilmesi için bu programların da tercih listesinde yer alması zorunludur. Adayların, tercihlerini sadece bu tablolarda verilen ilgili alanları göz önünde tutarak Tablo1’deki lisans programlarından yapmaları gerekmektedir.