ALES sonuçları ne zaman açıklanacak? ALES/2 sonuçları için ÖSYM tarih verdi

Güncelleme Tarihi:

ALES sonuçları ne zaman açıklanacak ALES/2 sonuçları için ÖSYM tarih verdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2022 13:07

ALES sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ile ilgili ÖSYM tarafından tarih açıklaması yapıldı. Başvuruları 24 Haziran – 4 Temmuz 2022 tarihleri aralığında alınan ALES/2 oturumu geçtiğimiz hafta sonu düzenlendi. ALES sonuçlarının eylül ayında açıklanacağı duyuruldu ve tarih verildi. İşte detaylar

Haberin Devamı

ALES sonuçları 2022 için araştırmalar başladı. 2022 ALES /2 oturumu 21 Ağustos Pazar günü düzenlendi. Sınav saat 10:15’te başladı ve 150 dakika (2,5 saat) boyunca devam etti. Sınava giren adaylar tahmini puanlarını hesapladıktan sonra heyecanla sonuçları beklemeye başlayacaklar. Peki, ALES sonuçları ne zaman açıklanacak?

ALES SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ALES sonuçları 9 Eylül tarihinde açıklanacak.

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. İnternet sayfasındaki duyurular, sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

Sonuç bilgileri, Türkçe ve İngilizce olacaktır. Sonuçlarda, adayların sınavın bölümlerine ait doğru ve yanlış cevap sayıları, ALES puanları ve bu puanlara göre başarı sıraları yer alacaktır. ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.
Haberle ilgili daha fazlası: