Açıköğretim öğrencileri için önemli duyuru... AÖF kayıt yenileme ne zaman ve nasıl yapılır? İşte, kayıt yenileme tarihleri

Güncelleme Tarihi:

Açıköğretim öğrencileri için önemli duyuru... AÖF kayıt yenileme ne zaman ve nasıl yapılır İşte, kayıt yenileme tarihleri
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2022 11:12

AÖF kayıt yenileme işlemleri, Anadolu Üniversite'sinin tarihleri açıklamasının ardından başladı. Açık Öğretim Fakültesi öğrencileri kayıt işlemlerini belirtilen tarihlerde yapacak. Bununla birlikte kayıt yenileme işlemlerinin nasıl yapılacağı da araştırılıyor. Peki AÖF kayıt yenileme ne zaman yapılacak, başladı mı? AÖF kayıt yenileme nasıl yapılır? İşte konuyle ilgili detaylar...

Haberin Devamı

AÖF kayıt yenileme işlemlerinin başlamasıyla birlikte kayıt tarihlerinin yanı sıra kayıtların nasıl ve nereden yapılacağı da merak ediliyor. Açık Öğretim Fakültesi'nde eğitimini sürdüren öğrenciler, akademik takvime göre güz dönemi kayıt yenileme ve ders seçim sürecini tamamlayacak. Peki AÖF kayıt yenileme ne zaman yapılacak? AÖF kayıt yenileme nasıl ve nereden yapılır? İşte konu hakkında bilgiler...

AÖF KAYIT YENİLEME NASIL YAPILIR?

Kayıt yeniletecek öğrencilere Fakülte tarafından ders ataması yapılmayacak, öğrenci bir yarıyılda toplam 45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde en fazla 10 ders seçebilecek.

Kayıt yenileme işlemi aof.anadolu.edu.tr adresi Ders Seçimi (Ekle/Sil) Otomasyonu bağlantısından e-Devlet şifresi veya öğrenci şifresi ile yapılacaktır. seçebilecek.

Ders seçimi işlemini yapan öğrenciler 2022-2023 Öğretim Yılı Güz Dönemi Dönem Öğretim Materyal Ücreti, Dönem Öğrenim Ücreti ve Dönem Öğrenci Katkı Payı ödemelerini kayıt yenilemenin son günü olan 17 Ekim 2022 tarihi saat 22.30’a kadar; Kredi Kartı/Banka Kartıyla, Ziraat Bankası ATM’lerinden (kartlı veya kartsız), Mobil Bankacılık veya İnternet Bankacılığından gerçekleştirebilir.

Haberin Devamı

Öğrenciler yaptıkları ödemenin, 2022-2023 Öğretim Yılı Güz Dönemi kayıt yenileme tutarına ait olup olmadığını mutlaka kontrol etmelidir. Sadece eski borcunu ödeyen, ancak 2022-2023 Öğretim Yılı Güz Dönemi ders seçimi işlemine göre belirlenen kayıt yenileme bedelini ödemeyen öğrencilerin kayıtları yenilenmez.
seçebilecek.

17 Ekim 2022 tarihinden sonra mazeret kabul edilmeyecek ve Güz Dönemi kayıt yenileme işlemi yapılmayacaktır. Güz Dönemi kayıt yenileme süresi uzatılmayacaktır. Belirtilen tarihler arasında her ne sebeple olursa olsun, kayıt yenileme bedelini ödemeyen öğrenciler, 2022-2023 Öğretim Yılı Güz Dönemi kayıt yenileme hakkını kaybeder.

AÖF KAYIT YENİLEME NE ZAMAN YAPILACAK?

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF), kayıt yenileme tarihini duyurdu.

Buna göre kayıt yenileme işlemleri; 3 Ekim 2022 Pazartesi günü saat 10.00’da başlayıp, 17 Ekim 2022 Pazartesi günü saat 22.00’da sona erecek.