2023 LGS ne zaman? MEB Liselere Geçiş Sistemi sınav tarihi açıklandı mı?

Güncelleme Tarihi:

2023 LGS ne zaman MEB Liselere Geçiş Sistemi sınav tarihi açıklandı mı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2022 14:07

Ortaokul 8. sınıf öğrencileri için her yıl Liselere Geçiş Sistemi kapsamında LGS sınavları organize ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen sınavlara ilişkin araştırmalar bugünlerde artış gösterdi. 2023 yılına kısa bir zaman kala sayısal ve sözel olmak üzere iki oturumda yapılacak LGS sınav tarihleri merak ediliyor. Peki 2023 LGS ne zaman? İşte, konuyla ilgili son gelişmeler…

Haberin Devamı

LGS sınav puanları ile birlikte öğrenciler, Fen Lisesi, Anadolu Lisesi, Spor Lisesi, Güzel Sanatlar Lisesi ve diğer liseleri tercih edebiliyor. Hayallerindeki liselerde eğitim almak isteyen öğrenciler, sınav hazırlıklarını sürdürüyor. İki oturumda düzenlenen sınavlarda adaylara toplam 90 soru yöneltilir. Sözel alanda öğrencilere Türkçe, Din Kültürü ve Inkilap Tarihi ve Yabancı dil derslerinden toplam 50 soru yöneltilir. Sayısal bölümde ise Matematik ve Fen Bilimleri dersinden 40 soru soruluyor. Peki 2023 LGS sınavı başvuru tarihleri açıklandı mı? İşte, sınav ve başvurularına ilişkin detaylar…

2023 LGS NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı, 2023 yılında uygulanacak sınavlara ilişkin henüz bir takvim açıklamadı. Ancak geçtiğimiz yıllarda Liselere Geçiş Sistemi kapsamında uygulanan sınav tarihleri benzerlik gösteriyor.

Haberin Devamı

Geride bırakmaya hazırlandığımız 2022 yılında LGS sınavı 5 Haziran günü yapılmıştı. Bu yıl ise sınavların 5 Haziran’da düzenlenmesi bekleniyor.

LGS BAŞVURULARI NE ZAMAN, NASIL YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı, pandemi döneminde sınav başvurularını otomatik olarak gerçekleştirmişti. 2023 yılında benzer şekilde Liselere Geçiş Sistemi sınavı başvurularının Bakanlık tarafından yapılması bekleniyor. Başvurular otomatik yapıldığında öğrencilerin başka işlem yapmasına gerek kalmıyor.

LGS SINAVI KAÇ SORU, KAÇ DAKİKA?

Liselere Geçiş Sistemi kapsamında yapılan LGS sınavı sayısal ve sözel olmak üzere iki oturumda gerçekleştirilir. Öğrencilere sayısal alanda 40 soru için 80 dakika, sözel oturumda 50 soru için 75 dakika sınav süresi verilmektedir.