2022-2023 güz dönemi için heyecan dorukta... Üniversiteler ne zaman açılacak?

Güncelleme Tarihi:

2022-2023 güz dönemi için heyecan dorukta... Üniversiteler ne zaman açılacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2022 21:36

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS-2022) sonuçlarına göre programlara yerleşen öğrencilerin kayıt heyecanı geride kaldı. Kayıtlarını online şekilde tamamlayan yüz binlerce üniversiteli adayı, şimdi ise ders başı yapacakları ve kampüslerine gidecekleri tarihi sorguluyor. Peki, üniversiteler ne zaman açılıyor?

Haberin Devamı

Bu yıl ilk kez üniversiteli olan ya da geçen yıllardan beri eğitim hayatına devam eden pek çok kişi, üniversitelerin açılış tarihine odaklandı. Yeniden ders başı yapacakları günü bekleyen öğrenciler, bu kapsamda bilgi almak adına internette araştırma yapıyor. İşte, 2022-2023 güz döneminde son durum...

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz yıl 13 Eylül itibarıyla üniversitelerin açılacağını bildirmişti. Alınan karara göre yeni akademik takvim bu tarihte başladı.

2022-2023 eğitim yılının başlama tarihi ise henüz net değil. Bu konuda her üniversitenin açılış tarihleri akademik takvimlerine göre farklık gösterecek.

Pek çok üniversitede yeni dönem eğitim sürecinin Eylül ayının son haftası ile Ekim ayının ilk haftası başlayacağı tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Bu konuda sağlıklı bilgi almak adına, söz konusu üniversitelerin akademik takviminden yararlanabilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası: