Şikâyet başvuruları 9 bine dayandı

Güncelleme Tarihi:

Şikâyet başvuruları 9 bine dayandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2023 10:22

Almanya genelinde en az bir kez koronavirüs aşısı olan yaklaşık 65 milyon kişiden 8886’sı, aşısı nedeniyle meydana gelen sağlık sorununun tanınması için mahkemeye başvuruda bulundu.

Haberin Devamı

2020 yılında tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına karşı geliştirilen aşının yan etkilerine karşı Almanya’da açılan davalar 9 bine yaklaştı. Ancak bugüne kadar yaklaşık 64.9 milyon kişinin en az bir kez aşı olduğu, bu yüzden bu rakamın çok küçük olduğu belirtiliyor. Zeit Online haber sitesinin son dönemlerde gündeme gelen davalarla ilgili 16 eyalet kapsamında yaptığı araştırmaya göre, aşılanan kişilerden şu ana kadar 8886’sı sağlık sorunu yaşadığı iddiasıyla mahkemeye başvurdu. Bu, koronavirüse karşı aşılanan her 100 bin kişi için ortalama 14’ün biraz altında bir başvuru yapıldığı anlamına geliyor.

Şikâyet başvuruları 9 bine dayandı

Haberin Devamı

379’U KABUL EDİLDİ
Zeit Online verilerine göre, bugüne kadar 3 bin 488 başvuru ya da yaklaşık yüzde 40’ı işleme alındı ve bunlardan sadece 379’u mahkeme tarafından tanındı. Bu da yaklaşık yüzde 11’lik bir tanınma oranına tekabül ediyor. Ancak bu oran, eyaletler arasında büyük farklılıklar gösteriyor. Kuzey Ren-Vestfalya’da yüzde 21 ile başı çekerken, onu yüzde 18 ile Thüringen ve yüzde 17 ile Berlin takip ediyor. Rheinland-Pfalz ve Brandenburg yüzde 5, Bremen yüzde 2.7 ve Saksonya-Anhalt yüzde 2.2 ile en az vaka bildiren eyaletler oldu. Bazı eyaletlerde bu tür başvuruların öncelikli olarak ele alındığı bazılarında ise öncelik kategorisine girmediği belirtildi.
Zeit Online’a göre en çok başvuru Bavyera ve Kuzey Ren-Vestfalya’da (KRV) yapıldı. Bavyera’da 2091, KRV’de 1385 kişi şikâyette bulundu. En az başvuru ise 79 kişiyle Bremen’de görüldü. Aşı hasarı olarak en sık görülen hastalıklar konusunda 6 eyalet ya herhangi bir bilgi vermedi ya da teşhislerin istatistiksel olarak kaydedilmediğini belirtti. Diğer eyaletler, kısmen kan trombositlerinin eksikliği ile bağlantılı olarak kalp kası iltihabı ve sinus trombozu vakalarının sık görülen tanılar olduğunu belirtti.

BAKMADAN GEÇME!