Seehofer mülteci göçünün azaltmak, Merkel ise zaman istiyor

Güncelleme Tarihi:

Seehofer mülteci göçünün azaltmak, Merkel ise zaman istiyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2016 10:38

Merkel ile koalisyon ortağı kardeş parti CSU arasında mülteci politikasındaki görüş ayrılığı giderilemedi. Seehofer mülteci göçünün hızla azaltılmasını, Merkel ise göçü azaltmak için zaman istiyor.

Haberin Devamı

Almanya’da koalisyon ortağı ve Başbakan Merkel’in partisi CDU’nun ‘kardeş partisi’ CSU Lideri Horst Seehofer, mülteci politikasının 2016’da kesinlikle değişmesini istiyor.

Merkel’le Seehofer arasındaki görüş ayrılığı CSU’nun Wildbad Kreuth’da yaptığı geleneksel yıllık toplantısında da giderilemedi.

Seehofer, “2016’da mülteci politikasında bir dönüşüme ihtiyacımız olduğu talebimde kalıyorum” diyerek, Merkel’e karşı baskıyı sürdüreceği mesajını verdi. Merkel de CSU ile bu konuda görüş ayrılığı bulunduğunu, çok daha fazla ortak yanları olduğunu belirterek, gerginliği tırmandırmak istemedi.

ZAMAN TANIYIN

Toplantıdan sızan bilgilere göre Merkel’le sert tartışmalar yaşandı. Söz isteyen CSU milletvekilleri, geçerli belgesi olmayan mültecilerin hızla geri gönderilmesini istedi. Merkel ise mülteci göçünün hissedilir oranda azaltılması konusunda hemfikir olduklarını, ancak nasıl sorusu üzerinde farklı düşündüklerini belirterek, kendisine zaman tanınmasını istedi. Seehofer’in ise toplantıda eğer 2016’da Hıristiyan Birlik Partilerinin mülteci politikası değişmezse, en parlak dönemin geride kalacağı uyarısında bulundu. Seehofer, Hıristiyan Birlik’in sağında yeni bir grup oluştuğunu uyardı.

CAMERON DA KATILDI

CSU’nun toplantısına İngiltere Başbakanı David Cameron da katıldı. Cameron, AB ülkelerinden gelen göçmenlere sosyal yardımların kısıtlanması üzerine görüşlerini anlattı. CSU, Cameron’un AB içinde yapmak istediği reformları sordu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!