Postacılar iki gün grevde

Güncelleme Tarihi:

Postacılar iki gün grevde
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2023 12:52

Almanya’da posta çalışanları bir kez daha greve gitti. Grevler farklı şehirlerde iki gün sürecek. Hizmet sendikası ve işveren Deutsche Post çarşamba günü yeniden müzakere masasına oturacak. İşçi temsilcileri yüzde 15 daha fazla ücret talep ediyor, şirket ise bunu “Gerçekçi değil” diyerek reddediyor.

Haberin Devamı

BİRLEŞİK Hizmet Sendikası (Ver.di), Deutsche Post’taki ücret anlaşmazlığı nedeniyle Almanya genelindeki posta çalışanlarına pazartesi ve salı günleri uyarı grevine katılmaları çağrısında bulundu. Ver.di’den yapılan açıklamaya göre, mektup ve paket merkezleri ile dağıtım sektöründeki belirli şirketlerde iş bırakma eylemleri gerçekleşiyor. Pazartesi günü Berlin, Rostock ve Münih’te, salı günü ise Dortmund, Hamburg, Saarbrücken, Polch (Rhineland-Palatinate), Nürnberg, Frankfurt ve Stuttgart’ta protesto gösterileri düzenlenecek. Ver.di Başkan Yardımcısı ve ücret müzakere temsilcisi Andrea Kocsis, “Bu grev, bir kez daha işverenlere çok net bir sinyal niteliği taşıyor. İşçiler talepleri için mücadele etmeye hazır ve şimdi yüklü bir ücret artışıyla sonuçlanacak bir müzakere turunu bekliyoruz” dedi.
Deutsche Post’taki toplu iş sözleşmesi anlaşmazlığının daha çok ücretler ve çalışanların yüksek iş yükü ile ilgili olduğu belirtildi. Çalışanlar, yönetimi, kötü personel planlaması, yetersiz personel, ağır görev yükü ve üstlerden gelen baskı gibi kötü yönetimle suçluyor. İşçi temsilcileri, “Deutsche Post kâr ediyor ama çalışanlarına bakmıyor” diyerek eleştirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!