O broşürleri dağıtan siyasetçiye İsveç'te suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

O broşürleri dağıtan siyasetçiye İsveçte suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2020 19:42

İsveç’te bir avukat, Edirne Pazarkule Sınır Kapısı’nda sığınmacıları aşağılayan broşürler dağıtırken yakalanıp sınır dışı edilen aşırı sağcı İsveç Demokratlar Partisi Lideri Jimmie Akesson hakkında suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

İSVEÇLİ avukat Behrang Eslami, aşırı sağcı Akesson hakkında suç duyurusunda bulunduğunu duyurdu. Eslami, “Göçmen karşıtlığı ile bilinen Akesson’un Türkiye’de dağıttığı broşür gerçekleri yansıtmıyor. Tüm İsveçliler adına böyle skandal bir broşür dağıtmasından dolayı, hakkında suç duyurusunda bulundum” ifadelerini kullandı. Sığınmacı karşıtı broşür dağıtan Akesson’un ırkçılık, ayrımcılık ve nefret suçu işlediğini ileri süren Eslami, aşırı sağcı liderin cezalandırılmasını istediklerini söyledi.
100’den fazla kişinin de Akesson’un ‘sığınmacıları aşağıladığı’ gerekçesiyle Adalet Ombudsmanı’na şikâyette bulunduğu kaydedildi.
İsveç Adalet ve Göç Bakanı Morgan Johansson, Akesson’un şov yaptığını belirterek, “Tamamen ciddiyetsiz ve kameralara poz vererek puan toplama gayreti içinde” değerlendirmesinde bulundu. İsveç Başbakan Yardımcısı Isabella Lövin de Akesson’u ahlaksızlıkla suçladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!